DARP | 15/04/2019  Ruralcat

El Departament d'Agricultura, pioner a Europa en el model de dades obertes de la PAC

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha exposat el model de dades obertes de la Política Agrària Comuna (PAC) al Seminari Internacional SIGC organitzat per la Comissió Europea a Valladolid sobre la utilització de les noves tecnologies en la PAC.

Moment de la ponència titulada IACS data sharing in Catalonia impartida per Laura Ruana, Cap del Servei de Control Integrat i Pagaments del DARP

Moment de la ponència titulada IACS data sharing in Catalonia impartida per Laura Ruana, Cap del Servei de Control Integrat i Pagaments del DARP

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha exposat el model de dades obertes de la Política Agrària Comuna (PAC) en un Seminari sobre la utilització de les noves tecnologies en la PAC, organitzat per la Comissió Europea, conjuntament amb el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), a la seu de la Conselleria d’Agricultura de la Junta de Castella i Lleó, a Valladolid, els passats dies 10 i 11 d’abril.

Es tracta d’unes jornades on s’ha compartit i debatut diferents experiències  relatives a la utilització de les noves tecnologies en la PAC. El DARP ha presentat la difusió i l’accés lliure i gratuït de les dades obtingudes durant la gestió dels ajuts de la PAC. Es tracta d’un model pioner a tot Europa que es va començar a aplicar fa 15 anys i que ara la Comissió Europea planteja que sigui obligatori a tots els estats membres. Així, una vegada més el DARP ha demostrat la seva capacitat innovadora i ha demostrat igualment està al capdavant dels Organismes Pagadors a nivell europeu.

Aquestes dades permeten una millor declaració dels ajuts, simplifiquen la gestió i contribueixen a crear riquesa en el sector agrari, i al seu voltant, en donar difusió i subministrar lliure i gratuïtament la nombrosa informació generada al voltant de la gestió dels ajuts de la PAC. Amb aquesta disposició i facilitació de l’accés de les dades de caràcter no personal, el sector agrari en especial o qualsevol altre interessat de la societat, pot utilitzar aquesta informació territorial per a aconseguir els seus objectius.

Aquestes jornades organitzades per la Comissió Europea es realitzen anualment en diferents països amb l’objectiu de compartir l’experiència entre diferents estats membres, la pròpia Comissió Europea, i diferents organismes relacionats amb les noves tecnologies i la gestió dels ajuts de la PAC.