Convocada la VI edició del premi Ruralapps 2019
El Premis, dotats amb 6.000 euros, tenen per finalitat impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils que siguin d’utilitat per al sector agroalimentari i rural i reconeixer les empreses que hagin desenvolupat aplicacions que aportin solucions tecnològiques a la ciutadania o als professionals del sector agroalimentari i rural. El termini de presentació de candidatures finalitza el 17 de juny.
Amb el premi Ruralapps, el DARP vol impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agrari, alimentari o rural, distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils funcionals que contribueixin a la millora del sector agrari, alimentari o rural, i reconèixer els empresaris innovadors que hagin desenvolupat aplicacions mòbils que aportin solucions tecnològiques a la ciutadania o als professionals dels sectors agrari, alimentari i rural.
El premi estableix dues modalitats: Ruralapps-Ciutadania, per a l'app destinada a donar solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania, i Ruralapps-Professional, per a l'app destinada a donar solucions tecnològiques innovadores als professionals dels sectors agrari, alimentari i rural.
Els premis estan dotats amb 3.000 euros cadascun. El termini de presentació de sol·licituds és de dos mesos, que finalitza el proper 17 de juny.
Els premis i les nominacions concedides es faran públics en la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya http://seu.gencat.cat i al web http://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts, fent ús dels mitjans electrònics establerts.
A la passada edició les candidatures guanyadores van ser Myhealthwatcher, una app que interpreta les etiquetes dels productes d'alimentació envasats en funció del perfil personal de salut de l'usuari, i Waatic, un sistema per a l'aplicació intel·ligent de productes fitosanitaris i traçabilitat en cultius especials. I les finalistes van ser l’app Bas de Màgia, de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, una aplicació que permet el coneixement d’un entorn rural, com és la Vall d’en Bas, d’una manera integral i des de múltiples vessants, i VP-SUIS, una aplicació pensada per donar suport a la gestió de les explotacions porcines.