ESCOLES AGRÀRIES | 16/04/2019  Ruralcat

L’Escola Agrària del Solsonès participa en el Campionat Agrolympics a Múrcia

L’Escola Agrària del Solsonès ha participat en una olimpiada agrària entre els dies 3 i 6 d’abril, amb dos equips d’alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau superior de Paisatgisme i Medi Rural.

Els alumnes de l'EA del Solsonès a Agrolympics

Els alumnes de l'EA del Solsonès a Agrolympics

És el primer campionat Agrolympics de competicions agràries i alimentàries que es celebra a Espanya, organitzat per la Consejeria de Agua, Agricultura, Ganaderia y Pesca i s’ha portat a terme en el Palau d’exposicions de la regió de Múrcia. De tots els participants es seleccionà un equip per representar Espanya al Agrolímpics internacional, que es celebrarà a Polonia durant el proper mes de juny.

En aquest torneig han participat 16 equips de 14 centres de formació professional de la família agrària i indústria alimentària de tot Espanya més un equip portugués. Els alumnes de l’Escola Agrària del Solsonès han estat els únics representants de Catalunya.

     

      Els alumnes durant el Campionat

La competició va constar d’un total de 20 proves que es feien en grups de quatre persones. Es valorava completar la prova així com el temps en l’execució de la mateixa. Les proves van ser molt variades i consistien en montar una instal·lació de reg, fer empelts en hortalisses, envassar i estimar el pes en verdures, sexat de conills, llançament de pinyols d’oliva, elaborar suc de llimona, fer i lligar manualment botifarres, habititats en conducció de tractors així com canvi de rodes d’un tractor o identificació d’ocells pel seu cant entre altres.

La valoració d’aquesta experiència per part dels alumnes ha estat molt positiva i enriquidora. Concretament, tal com ens explica l’alumne Joan Solé, “s’ha treballat en equip i s’ha obtingut la millor nota” en les proves d’exprimir llimones (4 litres en 10 minuts) i a la prova de conducció de tractor per un circuit d’obstacles transportant una garrafa d’aigua. Malgrat que els nostres alumnes no van poden practicar les proves abans van fer molt bons resultats i van poder classificar-se en sisè i tretzè lloc

 

Informació relacionada