Comencen els Seminaris de Valor Afegit dedicats als productes artesanals
Els seminaris es realitzen a l'Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega i el Consell Comarcal del Pla d'Urgell per aprofitar les sinergies que ambdues localitzacions ofereixen
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), conjuntament amb Projecte Gustum, ha iniciat a la seu del Consell Comarcal del Pla d’Urgell els Seminaris de Valor Afegit (SVA), dedicats en aquesta ocasió als productes artesanals.
Els seminaris es realitzaran a l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell per aprofitar les sinergies que ambdues localitzacions ofereixen.
Francesc Fabregat, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i Jaume Sió, subdirector general de Transferència i Innovació Agroalimentària del DAAM, han inaugurat aquests seminaris i han destacat la necessitat de la formació i la col·laboració entre diferents entitats, alhora que entre les persones del mateix sector, per millorar les nostres empreses, i ampliar o fidelitzar mercats.
El curs consta de 20 hores que al llarg de 5 sessions volen aportar coneixements sobre com preparar i rendibilitzar la participació en una fira, la comunicació per mitjà de les xarxes socials (especialment Facebook), el packaging dels productes envasats i la internacionalització de l’empresa.
El curs, el formen 21 persones, la majoria de les quals han iniciat o volen desenvolupar projectes agroalimentaris.
El primer seminari, dirigit a la participació en una fira, va tenir com a ponent a Lluís Blancafort (consultor internacional i de projectes), el qual d'acord amb la seva experiència personal va explicar com enfocar i rendibilitzar l’assistència a una fira, així com els errors i oportunitats que es plantegen. Posteriorment Eva Llovera (Olivera Celler), Judit Badia (Vinagres Badia) i Antonio Aldomà (Vinya Els Vilars) van detallar la seva experiència empresarial en les diferents fires on han participat.
Aquesta és la quarta edició dels seminaris de valor afegit que organitza el DAAM conjuntament amb diferents entitats representatives d’un sector, amb l’objectiu de donar resposta a una necessitat puntual detectada en el seus associats. Habitualment són seminaris enfocats a la comercialització del productes en diferents aspectes.
Les dues primeres edicions es van realitzar per al sector del vi (Montblanc 2010 i Gandesa 2011). I el 2013 s’han iniciat dos SVA: el primer dedicat a l’horta i aquest, dedicat al sector dels productes artesanals.