ESCOLES AGRÀRIES | 25/04/2019  Ruralcat

L’EA d’Amposta elabora kombutxa de taronja i de gingebre

Un grup d’alumnes de l’Escola estan produint aquesta beguda saludable de te que comercialitzen a petita escala a través de la cooperativa del centre.

Els alumnes elaboren kombutxa amb dos sabors, de taronja i gingebre

Els alumnes elaboren kombutxa amb dos sabors, de taronja i gingebre

Un grup d’alumnes del cicle formatiu en Gestió forestal i medi natural de l’Escola Agrària d’Amposta, dins el mòdul professional d’aprofitaments forestals fustaners i no fustaner, va estudiar el curs passat el procés d’elaboració de la kombutxa, una beguda fermentada a base de te dolç fermentat per fongs i bactèries. Durant el mòduls els alumnes van poder conèixer els diferents processos d’acidificació, fermentació, ph i biologia de fongs, bactèries i llevats.

Aquests alumnes, durant aquest curs, dins del mòdul de Projecte, han començat a produir i comercialitzar a petita escala aquesta beguda de moda a través de la cooperativa de l’escola. “La idea era tancar el cercle des del principi fins a final i estem molt contents amb el grau d’implicació, motivació, producte i tots els aprenentatges que se n’han derivat” explica el responsable del centre, Lluís Chavarria. 

                                       

                                                                                                                                                      Alumnes elaborant la beguda

La kombutxa és una beguda amb dues fermentacions. Durant la primera es necessita te, sucre i un cultiu iniciador o scooby i, en la segona, un saboritzant i el resultat de la primera fermentació. Els alumnes, en aquesta segona fase, aprofiten el cultiu del cítric tan important a la zona per donar-li el sabor a taronja. D’aquesta manera els alumnes elaboren kombutxa amb dos sabors, de taronja i gingebre.

 

El més llegit

La Comissió Europea publica el seu pla per impulsar la producció ecològica

El projecte POCTEFA Tr3s local ha engegat una trentena d’iniciatives de suport als productors de Venda de proximitat

El DARP estableix els períodes hàbils de caça i vedes especials per a la temporada 2021-2021 a tot Catalunya