PERMISSIÓ FERTILITZANTS | 12/04/2010  DAR

El DAR amplia l'aplicació de fertilitzants orgànics tipus 2 en els cereals d'hivern

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha ampliat el període d'aplicació per a les zones vulnerables de fertilitzants líquids tipus 2, com és el purí, com a adobatge de cobertora de les gramínies d'hivern durant el mes d'abril de 2010, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) en una resolució.

camp verd cont

 

Aquesta ampliació del període de fertilització respon a un retard en el desenvolupament normal dels cereals d'hivern, provocat pel fred, unit amb els repetits episodis de pluges que han impedit l'entrada dels tractors als camps.
 
El Decret 136/2009 preveu que, en cas de condicions meteorològiques adverses que retardin les feines agrícoles habituals, es pugui autoritzar l'aplicació de fertilitzants dins dels períodes prohibits.
 
Amb aquesta autorització, malgrat que es retardi el moment d'aplicació de l'adobatge de cobertora respecte a un any normal, l'aportació de nitrogen per part de l'adob es continua sincronitzant acceptablement amb el període en què el cultiu en requerirà més, i per tant és una bona opció agronòmica.
 
D'altra banda, deixant de banda el retard en el desenvolupament, a hores d'ara els cultius de gramínies estan en general mot ben implantats i tenen, gràcies a l'elevada pluviometria, excel·lents perspectives d'assolir bones collites, cosa que només és possible si hi ha un adequat subministrament de fertilitzants, especialment nitrogenats.

 

Informació relacionada