JORNADES ASOFRUIT | 12/04/2010  MARM/RuralCat

La producció hortofrutícola a Espanya supera els 14 milions d'euros

En la inauguració de les jornades "Visions estratègiques per al sector frutícola", organitzades per Asofruit a Lleida, el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu ha destacat la importància del sector hortofrutícola a Espanya.

peres cont

 

Segons dades del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM), Espanya va produir 24,5 milions de tones de fruites i hortalisses el 2009 per valor de 14.700 milions d'euros i el sector va generar exportacions per valor de gairebé 8.500 milions d'euros al llarg del passat any. En aquest context, el MARM està recolzant al sector amb plans de reconversió com els de la fruita dolça, els cítrics i els ajuts als fruits secs.
 
Així mateix, Josep Puxeu va recalcar la importància de les fruites i hortalisses a Catalunya, que representen el 61 per cent de la seva producció vegetal, sent la primera comunitat autònoma productora de fruita dolça.
 
Durant les jornades també es van analitzar els principals aspectes que marcaran el futur del sector, el model de seguretat alimentària des de la perspectiva d'una explotació agrícola o d'una central hortofrutícola. El preu i la cadena de valor de la fruita, les relacions entre producció i distribució han estat altres dels temes tractats.
 
Asofruit està integrada en FEPEX i, actualment, aglutina més de 65 empreses comercialitzadores de fruita de Catalunya, principalment de Lleida, amb un volum de comercialització global de prop d'un milió de tones.