OLI | 29/04/2019  Ruralcat

Una marca d’oli de la DOP Oli de Terra Alta ha estat premiada amb una medalla al Concurs Internacional d’OOVE del Japó

Comercial Az-Azeytyn XCIII, SL ha rebut la medalla de Plata al Olive Japan International extra virgin oil competition 2019 amb un oli de la varietat empeltre.

L’oli Az-Azeytun ha estat premiat amb la Silver Medal Award amb la varietat d’oliva empeltre

L’oli Az-Azeytun ha estat premiat amb la Silver Medal Award amb la varietat d’oliva empeltre

El concurs d'oli d'oliva verge extra internacional OLIVE JAPAN és una de les competicions principals de l'oli d'oliva del món, que reuneix els més alts estàndards d'integritat i professionalitat en la concessió de medalles als millors olis de tot el món. Aquest és el vuitè any de la competència internacional OLIVE JAPAN al Japó com el mercat més important d'oli d'oliva del món. Els jutges són convidats pels principals països productors d'oli d'oliva i el Japó, sota la recomanació de l'Associació Sommelier d'Oli d'Oliva del Japó (OSAJ).

L’oli Az-Azeytun ha estat premiat amb la Silver Medal Award amb la varietat d’oliva empeltre. Aquesta notícia ha estat molt ben rebuda pel sector oleícola de la Denominació d’Origen Protegida Oli de Terra Alta perquè donarà impuls i força per seguir elaborant i promocionant aquest tipus d’oli tant singular. Comercial Az-Azeytun XCIII, SL elabora un oli jove, amb caràcter, que surt d’arbres vigorosos i de les ganes d’un jove amb empenta, Abel Maijó, un emprenedor, vitivinicultor i oleicultor, fill de Batea, una població de la comarca de la Terra Alta.

L’oli d’oliva verge extra Az-Azeytun s’obté de les millors olives de les varietats Arbequina i Empeltre, aptes per la DOP Oli de Terra Alta. Les magnífiques condicions geogràfiques i geològiques de la zona de l’Ebre afavoreixen el cultiu i la producció d’oli d’excel·lent qualitat i donen com a resultat un producte delicatessen pensat per als paladars més exigents i els gourmets més experts.

La zona de producció de l'oli d'oliva amb denominació d'origen Oli de Terra Alta està constituïda pels terrenys ubicats a la comarca de Terra Alta i en alguns municipis de la comarca de la Ribera de l'Ebre.

L'oli d'oliva verge extra Terra Alta prové de la varietat d'oliva Empeltre majoritàriament, amb una petita participació d'altres varietats com són la Arbequina, la Morruda i la Farga. Aquestes varietats d'olives donen lloc a uns olis d'oliva verge extra, límpids, transparents, sense vels ni turbidesa, dolcencs, lleugerament amargs i picants, i amb certa astringència, amb connotacions aromàtiques que recorda l'ametlla i la nou verda. 

Segons les últimes dades aportades pel Consell Regulador del 2018, els productors inscrits són 1.312 i 3.380 hectàrees de superfície conreada amb una producció total d’oli verge i verge extra protegit de 595 tones, de les quals 586 es destinen al mercat nacional i 8 tones a la Unió Europea.