TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 30/04/2019  Ruralcat

El DARP organitza una visita al Sincrotró Alba

La visita tècnica “Tecnologies facilitadores (KETs): Sincrotró Alba” es farà el proper 14 de maig i està emmarcada dins el Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT).

El Sincrotró ALBA es tracta d'un complex d’acceleradors d’electrons per produir llum de sincrotró

El Sincrotró ALBA es tracta d'un complex d’acceleradors d’electrons per produir llum de sincrotró

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) promou la innovació en el sector agroalimentari i, entre els seus objectius, està el d’establir ponts de relació entre els centres de recerca i les empreses del sector. Per aquest motiu, el DARP organitza la visita tècnica “Tecnologies facilitadores (KETs): Sincrotró Alba” el proper 14 de maig a Cerdanyola del Vallès que pretén donar a conèixer els serveis que el Sincrotró Alba pot oferir a la indústria agroalimentària de Catalunya.

Aquesta visita s’emmarca dins d’una sèrie d’activitats sobre tecnologies facilitadores (KETs) dins de l’Espai Agroindústria Innova del PATT. Les KETs són tecnologies d’avantguarda d’aplicació transversal (coneixement de frontera) que han de contribuir a la innovació en la indústria. Les tecnologies identificades com a KET són: la microelectrònica i la nanoelectrònica, la nanotecnologia, la fotònica, els materials avançats, la biotecnologia industrial i les tecnologies de fabricació avançada

El Sincrotró ALBA es tracta d'un complex d’acceleradors d’electrons per produir llum de sincrotró, el qual permet visualitzar l’estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats.