AJUTS | 30/04/2019  Ruralcat

El Departament d'Agricultura promou la innovació i la recerca entre investigadors i el sector pesquer i aqüícola

El DARP ha obert una nova convocatòria d’ajuts per fomentar la transferència de coneixements entre investigadors i pescadors i la innovació en el sector de l’aqüicultura. Aquesta cooperació s’emmarca en el model de cogestió pesquera català, referent de la pesca catalana.

Garantir la competitivitat del sector pesquer i aqüícola és una de les prioritats de l’Estratègia Marítima de Catalunya

Garantir la competitivitat del sector pesquer i aqüícola és una de les prioritats de l’Estratègia Marítima de Catalunya

L’import convocat ascendeix a 900.000€ distribuïts en les anualitats 2019, 2020 i 2021. El percentatge de cofinançament és del 75% a càrrec del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i 25% a càrrec del Departament d’Agricultura.

Amb aquests ajuts es vol fomentar la innovació en l’àmbit de la pesca i l’aqüicultura per fer front als reptes del sector, especialment en relació a l’adaptació al canvi climàtic, i impulsar l’activitat econòmica.

Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030 (EMC), que es fonamenta en un desenvolupament sostenible i respectuós amb l'ús de la mar, la creació i el manteniment d'ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i un marc de governança innovador que garanteixi l'operativitat.

Garantir la competitivitat del sector pesquer i aqüícola és una de les prioritats de l’Estratègia Marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector primari com un dels puntals de l’economia blava del país.

El més llegit

L’ICEA i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen el Cicle de jornades 'L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya'

El proper dilluns 12 d’abril s’obren les inscripcions a nous cursos a distància

El Departament d'Agricultura completa el pagament dels ajuts associats agrícoles de la PAC 2020