PREMIS | 03/05/2019  Ruralcat

El DARP convoca la XVIII edició del premi PITA

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha publicat avui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la XVIII edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2019.

El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 3 de juliol

El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 3 de juliol

El DARP vol reconèixer i distingir amb el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) les empreses agràries, les agroindústries i les persones joves emprenedores innovadores que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa orientats a millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat, mitjançant la innovació.

El premi consta de tres modalitats: una per a l’empresa agrària, una per a l’agroindústria i una al/a la jove emprenedor/a innovador/a. Els premis estan dotats amb la quantitat de 6.000 euros per a cadascun dels guanyadors, i amb 2.000 euros per cadascun dels finalistes

En la darrera edició, els guanyadors i finalistes de les tres modalitats del premi van ser:

Modalitat agroindústria

Guanyador: Kensho Sake, - L’Ampolla (Baix Ebre) per l’elaboració de sake i ferments derivats de l’arròs amb varietats locals.

Finalista: Castanya de Viladrau, SCP- Viladrau (Osona) per comercialitzar castanya torrada durant tot l’any.

Modalitat empresa agrària

Guanyador: VerdCamp Fruits, SAT- Cambrils (Baix Camp) pel desenvolupament d’un model d’associació i sincronització de plantes florals refugi per al control biològic de pugó en síndria.

Finalista: Parc de les olors - Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental) pel seu model de desenvolupament rural basat en la valorització de les plantes aromàtiques i medicinals.

Modalitat Jove Emprenedor Innovador

Guanyador: Francesc Ribas Borràs, de Can Puxic - Premià de Dalt per la producció de tomàquet de qualitat i proximitat tot l’any segons el Model 365, un procés de treball integral que permet allargar el cicle i augmentar la qualitat del cultiu convencional.

Finalista: Henri Philippe Alegria Gregori, de Henri Mor, SL- Juncosa pel seu model  4.0 de negoci de producció i comercialització d’oli d’oliva verge extra que ofereix al consumidor local i internacional un producte d’alta qualitat i una experiència de compra innovadora.

El termini de presentació de sol·licituds és de dos mesos, que computa des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Els premis es faran públics en la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya http://seu.gencat.cat i al web http://agricultura.gencat.cat/beneficiarisajuts, fent ús dels mitjans electrònics establerts.

Podeu trobar tota la informació al web del DARP http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/formacio-innovacio/dar_innovacio_sector_agroalimentari/dar_premis_pita/ i al portal Ruralcat https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/premis-pita