FERTILITZACIÓ | 07/05/2019  Ruralcat

Del 5 a l’11 de maig es celebra la Setmana internacional del Compost (ICAW) per promoure’n el seu ús

En el marc d’aquesta setmana promoguda dins l’EU Green Week s’organitzaran diferents accions de sensibilització i d’informació sobre el compost i el cicle de la matèria orgànica.

Durant aquesta setmana del 5 al 11 de maig es celebraran diferents accions de sensibilització i d’informació sobre el compost

Durant aquesta setmana del 5 al 11 de maig es celebraran diferents accions de sensibilització i d’informació sobre el compost

La Setmana Internacional del Compost (ICAW - International Compost Awareness Week) és una iniciativa que se celebra en diferents països cada any durant la primera setmana de maig per informar i promoure l’ús del compost, explicar d’on prové aquest producte orgànic, com s’ha d’utilitzar i quins són els seus beneficis.

El compost és el producte resultant de la descomposició aeròbia de la matèria orgànica mitjançant el procés de compostatge que, reutilitzat en el sector agrícola, és una eina per a la millora de la fertilitat dels sòls i dels cultius.

Durant aquesta setmana del 5 al 11 de maig es celebraran diferents accions de sensibilització i d’informació sobre el compost, que inclouen jornades i seminaris relacionats amb la gestió dels residus orgànics i el compostatge, visites i portes obertes a planta de compostatge, tallers i activitats relacionades amb el compostatge i el cicle de la matèria orgànica, el lliurament de bosses amb compost i la difusió dels seus beneficis.

Enguany el lema escollit és "Cool the Climate - Compost", amb el qual es vol posar de manifest que l’aportació del compost als sòls agrícoles contribueix en la reducció de la petjada del carboni i en la mitigació del canvi climàtic.  

Des del Departament d’Agricultura es col·labora amb aquesta celebració a través de la jornada tècnica “La fertilització orgànica amb compost” que es celebrarà el proper 9 de maig a Manresa.