AJUTS | 09/05/2019  Ruralcat

Es posa en marxa el programa de Cupons a la gestió energètica a la indústria

La iniciativa, dotada amb un pressupost de 100.000 euros, consisteix en el lliurament d’un cupó a l’empresa, que pot bescanviar amb un proveïdor acreditat que l’ajudarà a reduir consums i costos energètics.

La mesura comptarà amb un pressupost de 100.000 euros

La mesura comptarà amb un pressupost de 100.000 euros

L’Institut Català d’Energia (ICAEN), del departament d’Empresa i Coneixement, ha creat el programa de Cupons a la gestió energètica a la indústria. L’objectiu és que empreses manufactureres contractin, a través d’un sistema de cupons, serveis de gestió energètica a proveïdors per tal d’optimitzar l’ús d’energia i reduir així els consums i els costos energètics

La mesura, que s’aplica per primera vegada com a prova pilot, comptarà amb un pressupost de 100.000 euros i el període de sol·licitud s’obre avui. 

Així, les petites i mitjanes empreses manufactureres que el 2018 hagin tingut un consum d’energia final superior a 500 MWh podran sol·licitar aquestes bonificacions quan contractin els serveis d’empreses acreditades per a la labor d’auditoria energètica, amb l’objectiu d’identificar i posteriorment aplicar mesures per a reduir tant el consum d’energia com la despesa associada. Cada cupó tindrà una quantia del 50% del cost del servei, amb un màxim de 5.000 euros per servei, i cada empresa podrà sol·licitar-ne un màxim de tres.  

Totes aquestes mesures se sumen al Pla Renova’t Indústria 2019, que fomenta la renovació d’equips auxiliars de plantes industrials ubicades a Catalunya per d’altres energèticament més eficients. 

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància