ESCOLES AGRÀRIES | 13/05/2019  Ruralcat

L’EA de l’Empordà rep la visita d’una professora del Lyceé Agricole Federico García Lorca de Thezà (França)

L’objectiu de l’estada ha estat conèixer la formació reglada que s’imparteix a l’escola i poder explorar d’aquesta manera possibles col·laboracions i intercanvis entre professors i estudiants.

Foto de grup durant l'estada

Foto de grup durant l'estada

La setmana del 9 al 13 d’abril la professora del Lyceé Agricole Federico García Lorca de Thezà (França), Laurence Prades, ha estat a l’Escola Agrària de l’Empordà, dins el marc de col·laboració entre El EPLEPFPA (Establiment Públic Local d’Ensenyament i Formació Agrícola de Perpignan- Roussillon) i el DARP.

L’objectiu de l’estada ha estat conèixer la formació reglada que s’imparteix a l’escola, concretament el CFGS de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries, i poder explorar  d’aquesta manera possibles col·laboracions i intercanvis entre professors i estudiants dels ensenyaments de BTSA Science et Technologie des Aliments - Industries Agro-Alimentaires que es fan al Lyceé de Thezà.

Durant aquests dies, la professora del Lycée Agricole ha tingut l’oportunitat de conèixer el sistema educatiu de Catalunya, a més de conèixer de primera mà el funcionament de l’escola agrària i, especialment, de la formació reglada. En aquest sentit, la professora ha pogut assistir a classes de pràctiques dels alumnes, visitar indústries agroalimentàries que tenen alumnes en formació dual del cicle formatiu i assistir a l’avaluació dels alumnes.

Després d’aquesta trobada, hi ha programada una segona visita de professors del Lycée Agricole de Thezà a l’EA de l’Empordà el proper mes de novembre, així com alguna visita dels professors de l’EA de l’Empordà al Lycée de Thezà per conèixer el seu funcionament i intercanviar experiències didàctiques.

En una segona fase, s’espera que alguns alumnes del Lycée Agricole tinguin la possibilitat de visitar l’EA de l’Empordà i algunes empreses alimentàries de la zona i, si és possible, fer-hi estades de pràctiques en empresa.

El més llegit

La Comissió Europea publica el seu pla per impulsar la producció ecològica

El projecte POCTEFA Tr3s local ha engegat una trentena d’iniciatives de suport als productors de Venda de proximitat

El DARP estableix els períodes hàbils de caça i vedes especials per a la temporada 2021-2021 a tot Catalunya