ESCOLES AGRÀRIES | 13/05/2019  Ruralcat

L’EA de l’Empordà rep la visita d’una professora del Lyceé Agricole Federico García Lorca de Thezà (França)

L’objectiu de l’estada ha estat conèixer la formació reglada que s’imparteix a l’escola i poder explorar d’aquesta manera possibles col·laboracions i intercanvis entre professors i estudiants.

Foto de grup durant l'estada

Foto de grup durant l'estada

La setmana del 9 al 13 d’abril la professora del Lyceé Agricole Federico García Lorca de Thezà (França), Laurence Prades, ha estat a l’Escola Agrària de l’Empordà, dins el marc de col·laboració entre El EPLEPFPA (Establiment Públic Local d’Ensenyament i Formació Agrícola de Perpignan- Roussillon) i el DARP.

L’objectiu de l’estada ha estat conèixer la formació reglada que s’imparteix a l’escola, concretament el CFGS de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries, i poder explorar  d’aquesta manera possibles col·laboracions i intercanvis entre professors i estudiants dels ensenyaments de BTSA Science et Technologie des Aliments - Industries Agro-Alimentaires que es fan al Lyceé de Thezà.

Durant aquests dies, la professora del Lycée Agricole ha tingut l’oportunitat de conèixer el sistema educatiu de Catalunya, a més de conèixer de primera mà el funcionament de l’escola agrària i, especialment, de la formació reglada. En aquest sentit, la professora ha pogut assistir a classes de pràctiques dels alumnes, visitar indústries agroalimentàries que tenen alumnes en formació dual del cicle formatiu i assistir a l’avaluació dels alumnes.

Després d’aquesta trobada, hi ha programada una segona visita de professors del Lycée Agricole de Thezà a l’EA de l’Empordà el proper mes de novembre, així com alguna visita dels professors de l’EA de l’Empordà al Lycée de Thezà per conèixer el seu funcionament i intercanviar experiències didàctiques.

En una segona fase, s’espera que alguns alumnes del Lycée Agricole tinguin la possibilitat de visitar l’EA de l’Empordà i algunes empreses alimentàries de la zona i, si és possible, fer-hi estades de pràctiques en empresa.