GESTIÓ FORESTAL | 15/05/2019  Ruralcat

Forestal Catalana posa en marxa el primer camp de pi pinyer de l’estat a Torreferrussa

Després de molt d’esforç, s’ha aconseguit que Forestal Catalana disposi del primer camp de peus mare de pi pinyer que recull tots els clons autoritzats a l’estat espanyol fins al moment.

Camp de pi pinyer a Torreferrussa

Camp de pi pinyer a Torreferrussa

Aquest camp, ubicat a Torreferrusa (Barcelona), ha de permetre poder recollir pues i fer plantes empeltades de pi pinyer per tal de revaloritzar l’espècie i donar noves alternatives al sector a través de plantacions intensives o semiintensives per a la producció de pinyons, una de les fruites seques més apreciades del mercat. 

Els arbres que formen el camp tenen un guany genètic d’entre el 10 i el 30%, és a dir, són grans productors de pinya. El camp de peus mare de pi pinyer es va instal·lar el setembre del 2016 amb 15 clons seleccionats de les categories qualificades i controlades dins el programa de pi pinyer CIFOR-INIA. 

Durant la primavera del 2019 s’han recol·lectat les primeres pues oficials i ja s’han produït les primeres plantes empeltades al planter, que estaran llestes per a la propera tardor. La demanda d’aquest producte és força important, i posiciona Forestal Catalana com una de les empreses promotores i productores de referència de tot l’estat.

Aquesta fita s’emmarca dins el marc del projecte de promoció, preservació i millora de la diversitat genètica forestal de Catalunya, que Forestal Catalana va iniciar amb força l’any 2012 gràcies a un projecte europeu. 

Font: Forestal Catalana

El més llegit

Es publica la distribució general de la superfície de Catalunya de 2019

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juliol

Es publiquen les dades de superfícies municipals de tots els conreus de Catalunya de la campanya 2019