INNOVACIÓ | 20/05/2019  Ruralcat

Els investigadors i centres universitaris i de recerca catalans obtenen més de 300 ajuts del Consell Europeu de Recerca

Des de l’inici de les convocatòries del Consell Europeu de Recerca, l’any 2007, i fins l’any 2018, el sistema d’universitats i recerca ha captat 307 ajuts, el que representa el 3,2% de l’Espai Europeu de Recerca (ERA) i signifiquen 472 milions d’euros de fons.

Els centres CERCA capten el 50,5% dels ajuts ERC

Els centres CERCA capten el 50,5% dels ajuts ERC

El sistema d’universitats i recerca de Catalunya han obtingut en el seu conjunt 307 ajuts del prestigiós Consell Europeu de Recerca (European Research Council, ERC) des de la seva creació, l’any 2007 fins el 2018.

Tot i que la majoria d’ajuts a Catalunya es concentren en Ciències físiques i Enginyeria (PE) (44%), si tenim en compte la participació total del conjunt dels països de l’ERA, els projectes de Ciències socials i Humanitats, amb un 31% de pes, tenen una rellevància destacada.

D’altra banda, Catalunya se situa en la quarta posició dels països de l’ERA en nombre d’ajuts per milió d’habitants i el segon de la Unió Europea, per darrera només dels Països Baixos. Pel que fa les institucions participants, els centres CERCA capten el 50,5% dels ajuts ERC, seguits per les universitats (36,5%) i el centres CSIC a Catalunya (7,2%). La resta de fons els atreuen investigadors d’altres centres de recerca, parcs científics i tecnològics. 

El programa del Consell Europeu de Recerca reconeix l’excel·lència investigadora, les idees pioneres i els plantejaments innovadors que afavoreixen la contribució de la investigació al benestar de la societat.

El passat 15 de maig es va celebrar la jornada "Scientific Excellence in Catalonia: +300 ERC Grants" a Barcelona, que va reconèixer els investigadors i les institucions que han obtingut els ajuts i va comptar amb la participació del president del Consell Europeu de Recerca, Jean-Pierre Bourguignon.

Font: Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència 

Informació relacionada