INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 22/05/2019  Ruralcat

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) convoca eleccions a la Junta Rectora

El CCPAE i el Departament d’Agricultura fan una crida a la participació dels productors ecològics en la votació de la Junta Rectora, un òrgan de govern composat pels representants dels operadors certificats, consumidors i l’Administració.

Les eleccions tindran lloc el proper dimarts 4 de juny

Les eleccions tindran lloc el proper dimarts 4 de juny

El sistema de control de la producció ecològica a Catalunya respon a un model d’autoritat únic creat per la Generalitat. Aquest sistema permet que tant el control com la defensa del prestigi de la producció agrària ecològica realitzada a Catalunya i la seva certificació estiguin en mans d’una entitat, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), que està dirigida per un òrgan de govern (Junta Rectora) composat pels propis representants dels operadors certificats, i on també hi participen representants dels consumidors i de la pròpia Administració. 

El CCPAE ha convocat eleccions per renovar sis dels seus 12 membres de la Junta Rectora i s’ha fet una crida a la participació del tots els operadors certificats, per tal que la composició de l’òrgan de govern sigui el més representativa possible de la situació actual del sector ecològic i, per tant, més ajustada a les seves necessitats.

L’increment continuat del nombre i tipus d’operadors ecològics a Catalunya en els darrers anys, que es preveu que segueixi igual en els propers, fa que sigui molt important, per part de totes les persones inscrites al Registre d’operadors ecològics de Catalunya, poder votar per aquells candidats i candidates que considerin que millor podran defensar les seves necessitats durant els pròxims quatre anys.

Per tal d’afavorir i facilitar aquesta participació, el DARP posa la seva xarxa de seus territorials al servei d’aquesta convocatòria, tant per facilitar el vot per correu, que es pot portar a les oficines comarcals del DARP, com per anar a votar, que es podrà fer en meses ubicades als diferents serveis territorials.

La campanya electoral començarà aquest divendres 24 de maig i finalitzarà diumenge 2 de juny. S’han presentat 12 persones candidates per representar els interessos del subsector de l’Elaboració, Importació i/o Comercialitzadors, amb tres membres, i el de la Producció, amb tres membres més. 

Les eleccions tindran lloc el proper dimarts 4 de juny i els electors podran votar els candidats dels diferents subsectors mitjançant un sistema de llistes obertes. La proclamació de resultats es durà a terme el 7 de juny i la nova Junta Rectora es constituirà el 25 de juny. 

Per la seva banda, el CCPAE ha facilitat l’accés a la informació i la documentació necessària per fomentar el vot a través d'un especial eleccions al web www.ccpae.cat.

Informació relacionada