Forestal Catalana, CRAG I l’ICMAB-CSIC realitzen una prova pilot en empelts de pi pinyer
L’equip està realitzant proves amb un producte fet amb cel·lulosa que té propietats cicatritzants en les plantes per millorar l’empelt amb pi pinyer.
Proves en els empelts de pi pinyer (font: Forestal Catalana)
Una de les línies estratègiques de l’àrea de planters de Forestal Catalana és la promoció i comercialització de planta empeltada de pi pinyer per la producció de pinyons. Per tal de millorar la tècnica de l’empelt de pi pinyer s’ha establert una col·laboració amb el CRAG (Centre for Research in Agricultural Genomics), centre de recerca que es dedica, entre d’altres línies, a la investigació dels factors genètics que determinen caràcters d’interès en les plantes i l'ICMAB-CSIC, l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona.
L’equip està realizant les proves en els empelts de pi pinyer amb un producte fet de cel·lulosa que té propietats cicatritzants en les plantes amb l’objectiu de poder oferir un producte més competitiu i millorat.
La nova pràctica consisteix a col·locar en la ferida de l’empelt un teixit de cel·lulosa produït per uns bacteris amb l’objectiu de millorar la regeneració dels teixits i la cicatrització, una tecnologia que rep el nom de Plant Nanohealing (PNH) i que ha estat recentment patentada.
Aquesta activitat, finançada a través de l’operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, és una bona oportunitat per apropar Forestal Catalana, el CRAG i el ICMAB-CSIC, i introduir nous avenços científics al sector forestal mitjançant la transferència de tecnologia.
Els beneficis d’aquesta iniciativa es podran aplicar a qualsevol empresa viverista per obtenir una millora en l’eficiència dels seus empelts gràcies a aquesta tecnologia.
Font: Forestal Catalana