SANITAT VEGETAL | 30/05/2019  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juny

RuralCat us ofereix la possibilitat de consultar els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La proliferació de gal·les impedeix el desenvolupament de les fulles

La proliferació de gal·les impedeix el desenvolupament de les fulles

Aquesta informació ens presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

  • Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perera), fruiters de pinyol (cirerer), fruita seca (avellaner, ametller i noguer), cítrics, olivera, vinya i cultius llenyosos.
  • Cultius hortícoles: tomàquet, pebrot, patata, ceba, enciam, carbassó i maduixa. 
  • Cultius d’espais verds: forestals (alzina, alzina surera, roure, castanyer, freixe, om), organismes forestals de quarantena, parcs i jardins (castanyer d´Índies, cítrics ornamentals, palmera, plàtan, rosàcies ornamentals i boix). 
  • Cultius extensius: arròs, blat, tritical, civada, sègol, ordi, panís, colza, pèsol farratger i alfals.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal. Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat. Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

El més llegit

Les Escoles Agràries obren un nou període d'inscripció a partir del 2 de juny

El laboratori Agroalimentari participa en el “13th European Pesticide Workshop - EPRW” amb la presentació de dos pòsters

RuralCat estrena El Planter, la nova oficina virtual dedicada als joves que s’incorporen a l’activitat agrària