Jornada tècnica dedicada a la instal·lació d’encoixinats biodegradables en cultiu de tomàquet i carbassó
La jornada tindrà lloc el proper 13 de juny a Vila-Sacra i Sant Miquel de Fluvià i s’emmarca dins l’activitat de demostració “Demostració de la viabilitat de l'ús dels encoixinats biodegradables a l'horticultura catalana”.
La jornada mostrarà els avantatges que presenta l’ús dels encoixinats de plàstic biodegradable
En aquesta jornada tècnica es mostraran els avantatges que presenta l’ús dels encoixinats de plàstic biodegradable a través de l’experiència de diverses finques hortícoles de producció convencional i ecològica de l’Alt Empordà. La jornada consistirà en una visita a un camp de cultiu de tomàquet rastrer de penjar a Vila-Sacra, on s’utilitza la mecanització amb encoixinadora de rodes, i una visita al camp de cultiu de carbassó ecològic ubicat a Sant Miquel de Fluvià, que disposa d’una instal·lació mecanitzada amb encoixinadora d’eix.
Les persones interessades en assistir-hi poden inscriure’s a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt.
Aquesta jornada tècnica està organitzada per la Universitat de Lleida (UdL) i la Federació ADV Selmar i forma part de l’activitat de demostració “Demostració de la viabilitat de l’ús dels encoixinats biodegradables a l’horticultura catalana”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.
Aquesta activitat demostrativa pretén transferir al sector productiu, especialment de l'horta, els coneixements i l’experiència adquirida per un grup de recerca de la Universitat de Lleida (UdL) que ha treballat durant els últims 16 anys en el desenvolupament i en la utilització de materials biodegradables per encoixinats. L'objectiu és demostrar la viabilitat de la utilització dels encoixinats biodegradables i afavorir l'ús d'aquests materials per reduir l'impacte ambiental dels plàstics, l’ús de pesticides, millorar la gestió de l'aigua i incrementar l'ús de fonts d'energia renovables.
Font: RuralCat