TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 11/06/2019  Ruralcat

Riudarenes acollirà una jornada dedicada al sistema “Cocoon”

La jornada, que es celebrarà el proper 5 de juliol, s’emmarca dins de l’activitat demostrativa “El sistema Cocoon: ecotecnologia al servei de la restauració ecològica i l’agricultura a la conca mediterrània” de l’operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Sistema cocoon

Sistema cocoon

La jornada, organitzada per CREAF i la Fundació Emys, mostrarà els resultats de l’activitat demostrativa amb el sistema “Cocoon” a les plantacions de la finca de Can Moragues, on s’ha creat un itinerari demostratiu que ensenyarà de forma visual i didàctica els beneficis d’aquest sistema.

La finca compta amb un recorregut de menys d’un quilòmetre de llargada tres de les principals aplicacions d’aquest dispositiu: la restauració de sistemes agro-silvo-pastorals (devesa d’alzines), l’establiment de cultius llenyosos extensius de secà (plantació d’oliveres) i la restauració ecològica d’espais naturals degradats (bosc de ribera).  

L’activitat demostrativa pretén divulgar els múltiples avantatges de la utilització del “Cocoon” per a plantacions sense accés a l’aigua en els sectors agrícola, forestal, i també de jardineria sostenible.  

El sistema Cocoon és un dispositiu que augmenta la supervivència dels plançons durant el primer eixut estival. Aquesta metodologia, de baix cost i sense efectes nocius per al medi ambient, ha sigut implantada en nombrosos països del món, amb un èxit notable, ja que augmenta la supervivència dels plançons fins un 90% durant aquest moment crític. A més, la instal·lació d’aquests dispositius suposa una reducció en els costos d’aquest tipus de plantacions, promou un ús més eficient de l’aigua, incrementa la qualitat del sòl, la biodiversitat al seu voltant i alhora ajuda a lluitar contra el canvi climàtic.

El més llegit

Jornades tècniques en línia del 23 al 29 de novembre

Catalunya comptarà amb la seva Estratègia de la Bioeconomia

El proper 23 de novembre s’obren les inscripcions a nous cursos a distància