I+D | 26/07/2013  AlimenCat/IRTA

Estratègies innovadores per desenvolupar aliments més saludables

El projecte europeu FoodSME-Hop edita un llibre per ajudar a les empreses de la regió del sud-oest europeu a innovar i desenvolupar productes més saludables

Imatge de la coberta del llibre

Imatge de la coberta del llibre

 El llibre Estratègies innovadores per desenvolupar aliments més saludables ofereix una revisió en cada una de les temàtiques del projecte, descrivint estratègies i/o alternatives per a la reducció, substitució o addició de greixos, additius i sal en aliments. 

Es descriuen, a més, els projectes de demostració duts a terme en el marc del projecte: 

a) Enriquiment en omega-3 d'un formatge de cabra, realitzat per l'Institut des Corps Gras (ITERG) de Pessac (Aquitània, França) a l'empresa Fromagerie La Lémance.
 
b) Reducció del contingut de sal en pernil curat, a càrrec de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de Monells (Catalunya, Espanya) a l'empresa Pernils Llémena.
 
c) Reducció del contingut de sal en oliva de taula, desenvolupat per AINIA Centre tecnològic de València (Comunitat Valenciana, Espanya) a l'empresa Olives Edeta.
 
d) Substitució de conservants sintètics en productes carnis curats per l'addició de bacteris acidolactis, a càrrec de l'Institut Politècnic de Viana do Castelo (IPVC), al nord de Portugal, a l'empresa Minhofumeiro Enchidos Artesanais.