FORMACIÓ | 14/06/2019  Ruralcat

L’EA de les Borges Blanques ofereix un curs avançat d’especialització de maquinària agrària

El curs complet, d’una durada de 648 hores, té un enfocament pràctic i respon a la demanda continuada d’operaris qualificats de maquinària agrícola. Les inscripcions estan obertes fins el proper 28 de juny.

Els alumnes podran demanar el Certificat de Professionalitat corresponent

Els alumnes podran demanar el Certificat de Professionalitat corresponent

El Curs d’Especialització de Maneig i Manteniment Avançat de Maquinària Agrícola estrena una nova tipologia de cursos a les Escoles Agràries amb una formació de perfeccionament i transferència tecnològica més especialitzada i completa, molt  aconsellable després de cursar cicles formatius de FP Agrària. 

El curs, que consta de 10 mòduls de formació de 648 hores que es poden cursar de forma independent o bé alhora, té una metodologia principalment pràctica i també inclou habilitats de gestió per responsables de producció i pràctiques no laborals en empreses. 

L’alumne que assoleixi els 10 mòduls complets podrà sol·licitar al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) el Certificat de Professionalitat corresponent.

El curs, que disposa d’un total de 18 places, començarà el 17 de setembre de 2019 i finalitzarà el 18 de juny de 2020. Les preinscripcions estan obertes fins el 28 de juny a l’EA de les Borges Blanques.  

Aquest curs vol donar resposta a la demanda continuada d’operaris qualificats de maquinària agrícola en el sector gràcies a l’augment de la creació d’empreses de serveis de mecanització que necessiten personal especialitzat, l’increment dels cultius més mecanitzables i a una alta generació d’innovació tecnològica en maquinària que encara té poc impacte en les explotacions agràries. El curs compta amb la col·laboració de més de 25 empreses fabricants, comercialitzadores i proveïdores de maquinària agrícola.

El Curs d’Especialització de Maquinària inaugurarà el proper curs escolar 2019-20 de les Escoles Agràries.