565 tones de préssec i nectarina es converteixen en suc per al Banc dels Aliments
El Departament d'Agricultura destina 144.000 euros per a la transformació de fruita d'estiu en 400.000 litres de suc
Per cinquè any consecutiu el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) col·labora en el finançament del projecte endegat per la Fundació Privada Banc dels Aliments de Barcelona, que té com a objectiu la transformació en sucs naturals de fruita fresca retirada del mercat per les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses de Catalunya.
La finalitat del projecte és convertir els productes retirats del mercat que són més peribles i, per tant, que requereixen un consum ràpid, en un producte de qualitat amb un període de consum molt més llarg, que permeti distribuir-lo d’una forma més espaiada en el temps i més adequada a les necessitats de les entitats receptores.
Durant els mesos de juliol i agost està previst retirar del mercat unes 565 tones de préssec i nectarina amb l’objectiu d’obtenir uns 400.000 litres de suc que es distribuiran als beneficiaris a través del Banc dels Aliments.
Els beneficiaris són, principalment, persones en situació d’extrema pobresa o en risc d’exclusió social ateses per entitats autoritzades pel Departament com a receptores de fruites i hortalisses procedents de retirada i associades als quatre bancs dels aliments de Catalunya.