PAGAMENT ÚNIC | 16/04/2010  Gencat

El DAR convoca els ajuts directes a l'agricultura i a la ramaderia

L'objectiu d'aquests ajuts corresponents al primer pilar de la PAC és la millora i suport a la renda de les explotacions agràries, per tal d'evitar l'abandonament de terres i en conseqüència la despoblació del medi rural. Prop de 65.000 agricultors de Catalunya es podrien beneficiar d'aquest ajuts que podrien arribar als 285 milions d'euros.

ceba cont

 

Recentment, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha establert el procediment per a la tramitació de l'ajut de pagament únic i altres règims d'ajuts comunitaris en agricultura i ramaderia per a la campanya 2010 de comercialització 2010-2011, i ha convocat els ajuts amb les seves bases.
 
Enguany s'han incorporat novetats al pagament únic com la inclusió del sector dels cítrics, l'abandonament de vinya, l'ajut a la destil·lació d'alcohol per a ús de boca. D'altra banda, han desaparegut alguns ajuts que existien en campanyes anteriors atesa la seva incorporació total al Pagament Únic (desconnexió, com per exemple els ajuts als conreus herbacis, l'ajut a l'oliverar i la prima d'oví-cabrum, entre d'altres).

 

Nous ajuts, tant en el sector agrícola com en el ramader

Hi ha nous ajuts que també suposaran liquidat per al sector en un moment de crisi econòmica com l'actual, ajudant a compensar els preus dels productes agraris que reben els agricultors i ramaders.
 
  • Ajut a la producció de llegums de qualitat.
  • Ajut específic als ramaders d'oví-cabrum amb producció emparada per denominacions de qualitat.
  • Ajut específic als ramaders d'oví-cabrum amb explotacions de carn.
  • Ajut específic als ramaders de boví de llet a zones vulnerables o sensibles.
  • Ajut específic als ramaders de boví de llet per fomentar la producció de productes lactis de qualitat.
El període de sol·licitud d'aquests ajuts es va iniciar l'1 de febrer i finalitzarà el proper 14 de maig de 2010.