25 DE NOVEMBRE | 20/11/2005  Ruralcat

II Jornada de la vedella a Lleida

El proper dia 25 de novembre, la capital del Segrià acull la II Jornada de la vedella de Lleida. En aquesta ocasió, es vol abordar el tema de la qualitat, ja que tot apunta que serà l'única manera de treballar en el sector en un futur immediat.

II Jornada de la vedella a Lleida

Des de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), amb la col·laboració del Departament d¿Agricultura Ramaderia i Pesca (DARP), de la Diputació de Lleida i d¿altres col·laboradors volen oferir al sector un espai de debat i discussió sobre aquells temes que han d¿incidir directament en la producció de boví de carn en els propers anys, especialment arran de la Reforma de la PAC. L¿article 69 d'aquesta reforma deixa clara la necessitat de lligar una part dels ajuts a les certificacions i etiquetatges facultatius. Per això, aquest any s'han analitzat tots aquells temes que incideixen directament sobre la qualitat, com la tria de la raça, l'alimentació, el maneig o l'oreig de la carn abans que arribi al consumidor. L¿èxit assolit en la primera edició, ha donat ales a l'organització per repetir aquestes jornades. Els actes tindran lloc a l'Hotel Condes d'Urgell, situat a l'Avinguda Barcelona de la ciutat de Lleida. A les 09.00 hores, es rebran els assistents i se'ls lliurarà la documentació. Mitja hora més tard, el Sr. Isidre Gavín, President de la Diputació de Lleida, inaugurarà les Jornades. La primera conferència es produirà a les 10.00 hores i tractarà sobre les incidències de la qualitat en els ajuts del boví de carn. L'encarregada de dur a terme aquest acte serà la Sra. Mili Voltes, Cap del Servei d'Ajuts Ramaders del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Tot seguit, a les 10.45 hores, el Sr. Óscar Mozún, gerent de la Interprofessional de Vacú de Qualitat (INVAC), protagonitzarà una conferència sota el nom de Produccions de qualitat al sector càrnic. A les 11.30 hores es farà un breu parèntesis per fer un cafè. Un quart d'hora més tard, les jornades es reprendran amb una taula rodona moderada pel Sr. Joan Albert Argelich, Director del programa El món Rural de RNE-4. El tema central serà l'engreix de diferents races i la seva influència en la qualitat de la carn. A les 13.30 hores, el Sr. Josep Puxeu, Secretari General del MAPA, conclourà les jornades. Els assistents podran gaudir d'una Degustació popular de vedella, que tindrà lloc al mateix hotel i serà gratuïta. Per participar-hi, s'haurà de lliurar la invitació que hi ha adjunta al tríptic del programa de les jornades. Per assistir a aquesta jornada gratuïta cal fer una inscripció prèvia al telèfon 973 278 080 o a l¿adreça electrònica pcpe.info@jarc.es