FINANÇAMENT | 10/09/2013  RuralCat

Nova línia de finançament de 100 milions d'euros per a projectes d'I+I+I

El Govern, a través de l'Institut Català de Finances, llença una línia de finançament de 100 milions d'euros per a projectes d'innovació, internacionalització i industrialització d'empreses catalanes

 Tal i com ha avançat aquest estiu el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, les línies oferiran finançament d’entre 50.000 i 1 milió d’euros, a retornar en 7 anys amb 2 anys de carència inclosos, per a inversions, i préstecs d’entre 50.000 i 500.000 euros a 4 anys amb 1 any de carència inclòs, en el cas del circulant. L’ICF aportarà els recursos i comercialitzarà la línia. En ambdós casos, el departament d’Empresa i Ocupació assumirà fins el 70% del risc del préstec amb l’objectiu d’afavorir l’accés al finançament bancari dels beneficiaris de la línia, prèvia resolució favorable d'ICF i ACCIÓ. 

Les sol·licituds s’hauran de presentar i gestionar a través del portal web de l’Institut Català de Finances.

 En una entrevista a TV3 , el conseller ha indicat que aquesta línia “arribarà a les micro, petites i mitjanes empreses catalanes en un moment en què la banca tradicional no està oferint aquest tipus de crèdit degut al procés de reestructuració que està patint el sector financer”. Puig ha recordat la necessitat de capitalitzar millor les empreses catalanes a mig i llarg termini per evitar una dependència excessiva del crèdit bancari, i ha assenyalat “que aquesta línia de finançament ajudarà a avançar en aquesta direcció”. 
 
 
 

Informació relacionada