PAC | 12/09/2013  RuralCat/DAAM

El 50% dels pagaments directes de la PAC arribaran a l'octubre

Els agricultors rebran, a partir del 16 d'octubre, 135 milions d'euros. La resta dels pagaments directes s'efectuaran a partir del l'1 de desembre

bitllets d'euro

 El Comitè de Pagaments Directes de la Unió Europea ha dictaminat favorablement el projecte de Reglament de la Comissió que autoritza els pagaments directes de la Política Agrària Comuna (PAC) a aquells estats o Comunitats Autònomes que desitgin fer un avançament del 50% del pagament únic.

 
Així, a patir del 16 d’octubre es podrà avançar la bestreta del 50 per cent de totes les línies de pagaments directes dins del primer pilar de la PAC corresponents a la campanya 2013, i la resta s’efectuaran a partir de l’1 de desembre.
 
Des del Departament d’Agricultura s’han mostrat satisfets d’aquesta decisió de la UE atès que Catalunya va ser la primera comunitat autònoma a demanar-ho donades les actuals circumstàncies econòmiques, i ja ha donat instruccions per a endegar el procediment que permeti fer aquest pagament el més aviat possible.
 
A nivell de Catalunya, aquesta bestreta suposa que els agricultors rebin dins del mes d’octubre 135 milions d’euros, quantitat que permetrà millorar la liquiditat de les explotacions agràries, en una època de l’any agrícola en què s’acumulen moltes despeses.