CONFERÈNCIA SECTORIAL | 14/11/2005  Ruralcat

Les Comunitats Autònomes es repartiran 204 milions d'euros en subvencions

La Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural ha acordat els criteris de repartiment i la distribució de 204 milions d'euros per a programes agrícoles i ramaders a les diferents Comunitats Autònomes.

Un dels moments de la reunió. Font: MAPA

Font: MAPA

Ramaderia

En el capítol ramader s'ha acordat el repartiment de 1,4 milions d'euros d'ajuts al sector equí en el Pla d'Ordenació i Foment d'aquest sector. La sectorial ha assignat 500.000 euros per a inversions en empreses equines dedicades a la producció per a millorar la competitivitat, i ajudes a les petites i mitjanes empreses per al foment d'activitats, socials, culturals, esportives i de turisme rural. Per al desenvolupament de programes estatals d'eradicació de malalties dels animals s'han assignat 0,9 milions d'euros destinats a ajudes per sacrifici de gallines ponedores afectades o sospitoses de salmonel·losi, així com actuacions relacionades amb el control de la malaltia de la llengua blava.

Desenvolupament rural

Quant al desenvolupament rural, s'han repartit un total de 27,9 milions d'euros entre les Comunitats Autònomes, dels quals Catalunya en rebrà prop de 2, per a les mesures d'acompanyament del programa de Desenvolupament Rural, prenent en consideració per a aquesta distribució les assignacions FEOGA dels fons per a l'any 2005.

Línies d'actuació en agricultura

En aquesta línia, finalment s'ha distribuït un total de 174,7 milions d'euros, dels quals 151,5 milions corresponen a la proposta de distribució de fons per a la reestructuració i reconversió de la vinya per a la campanya 05/06 que la Comissió Europea ha repartit entre els Estats membres. Els 23,2 milions d'euros restants es destinaran a finançar les actuacions per a la promoció i renovació de mitjans de producció agrícoles, per als ajuts directes per superfície als fruits, el sanejament de la producció de raïm de taula, i per a la lluita i prevenció de plagues. Tanmateix, s'ha presentat la informació referent a les accions de millora de qualitat de la producció d'oli d'oliva en el nou marc normatiu comunitari, que comença a aplicar-se a partir de l'actual campanya (05/06)