Reus acull un curs per promoure instruments de millora de l'oli
El Departament d¿Agricultura ha organitzat a Reus un curs internacional sobre l'olivera i la protecció del medi ambient. L'objectiu d'aquest acte ha estat donar a conèixer els instruments que ha engegat la Generalitat per millorar l'oli d'oliva català.
Estació Enològica de Reus.
Font: DARP
Tècnics procedents de diversos països mediterranis i de les comunitats autònomes espanyoles han visitat les instal·lacions que té el DARP a l¿Estació Enològica de Reus diferents: el Laboratori d¿Olis i el Panell de Tast Oficial d¿Olis Verges d¿Oliva de Catalunya. El Laboratori d¿Olis és el que dóna servei en matèria d¿anàlisis de residus de productes fitosanitaris en mostres d¿oli d¿oliva, per tal de contribuir a la millora de la qualitat d'aquest producte a Catalunya. El Panell és l¿òrgan tècnic oficial de la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del DARP. La seva funció és realitzar les anàlisis organolèptiques d¿olis verges d¿oliva. És un instrument imprescindible en un país productor d'oli de qualitat com és Catalunya. Des del gener de 2005, el Panell ha tastat al voltant de quatre centes mostres de tres tipus: tastos de certificació oficial, mostres per a la investigació i proves per escollir olis guanyadors en diferents concursos. El Panell també realitza activitats de promoció i divulgació de l¿oli d¿oliva, com ara la participació en concursos de tast, fires, xerrades i la publicació d¿articles en diverses revistes del sector.