PREVENCIÓ | 05/07/2019  Ruralcat

Agricultura alerta de l'alt risc d'incendi a partir d’avui

El Nivell 3 del Pla Alfa s’activa en 9 comarques i restringeix els accessos al massís del Montsec i de la Baronia de Rialb.

Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat com a mínim fins diumenge

Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat com a mínim fins diumenge

Davant l’increment del perill d’incendi forestal per l’augment de la temperatura i la disminució de la humitat relativa, a partir de d’avui, 5 de juliol, s’activa el nivell 3 del Pla Alfa en 80 municipis de les comarques de l’Anoia, el Pallars Jussà, la Conca de Barberà, la Segarra, la Noguera, el Segrià, el Solsonès, l'Alt Urgell i l’Urgell. Els accessos al massís del Montsec i a la Baronia de Rialb estaran restringits a partir d'avui al matí.

El cos d’Agents Rurals, conjuntament amb Mossos i les ADF, efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi.

                                 

Es poden consultar els municipis en el següent enllaç: http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/mapes/alfa3.pdf

Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat com a mínim fins diumenge en funció de l’evolució d’aquest nou episodi de calor i situació del sud.

En el cas d’efectuar treballs de recol·lecció de cereal, és obligatori que cada recol·lectora o embaladora porti quatre extintors amb base d’aigua.

Els 90% dels incendis forestals s’originen com a conseqüència de l’activitat humana, ja sigui de forma accidental o per imprudències. Per minimitzar el perill d’incendi  des del Departament d’Agricultura s’aconsella evitar la freqüentació de les zones forestals durant les hores de màxima insolació així com la circulació de vehicles a motor i l’ús de maquinària en zones forestals en la franja horària compresa entre les 13 i les 18 hores. Tampoc es recomana utilitzar bufadors, serres radials o altres eines que puguin general guspires o sobreescalfaments i els treballs de sega.

En cas de detectar una columna de fum prop del bosc o qualsevol conducta que pugui comportar perill d’incendi forestal  cal comunicar-ho de forma immediata a través del telèfon 112.

Font: DARP