COMUNITAT VIRTUAL | 24/10/2005  Ruralcat

5.000 usuaris inscrits a RuralCat

La comunitat de RuralCat ha experimentat un creixement força significatiu durant aquest darrer semestre i ha superat la xifra dels 5.000 usuaris inscrits. Aquesta iniciativa del DARP, en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya, va néixer el gener del 2003.

A data del 26 d'octubre de 2005, RuralCat ja té 5.003 usuaris inscrits. Els perfils professionals més freqüents assenyalats pels propis usuaris són els d'Agricultors (més d'un 34%) i els Enginyers agrònoms i Enginyers tècnics (el 12%). Darrerament, s'ha incrementat el percentatge d'usuaris de l'àmbit Universitat i Recerca (un 8% dels inscrits), i el dels alumnes de les Escoles i Centres de Capacitació Agrària (el 6,6%).

Evolució del nombre d'inscrits

El portal va assolir la xifra dels 1.000 usuaris el juliol del 2003, als 7 mesos de la seva posada en marxa. La Comunitat seguia creixent: el febrer de 2004 s'arribava als 2.000 inscrits. En només un any, des del febrer de 2004 fins al març de 2005 el nombre d'inscrits en la Comunitat es va duplicar, arribant al total de 4.000 inscrits.
Evolució dels usuaris inscrits a RuralCat

En els darrers 6 mesos s'han donat d'alta més de 1.000 usuaris nous. El passat mes de setembre la comunitat va registrar el major nombre d¿inscripcions mensuals des d¿octubre de 2004, amb 218 persones. D'aquesta manera, es confirma el creixement constant i la bona acollida que tenen entre els usuaris els continguts i serveis exclusius de l'àrea de membres del portal.

Les TIC al món rural

RuralCat va néixer amb la voluntat d'oferir als seus usuaris un seguit de serveis i iniciatives que poguessin interessar-los i facilitar la seva feina, consolidant l'ús de les noves tecnologies dins el sector rural. L'increment d'usuaris manté un cert paral·lelisme amb el propi portal que, progressivament, ha anat incorporant millores i nous serveis orientats a ajudar els professionals del sector a prendre les decisions més adients. La darrera novetat és una nova eina que permet elaborar un Pla d'adobatge. L'eina és accessible des de la part interna del portal i complementa l'espai que RuralCat dedica a la fertilització. Els usuaris registrats, també poden gaudir d'altres serveis com les alertes fitosanitàries i les recomanacions de reg al mòbil o al correu electrònic personal i rebre setmanalment un butlletí amb les principals novetats del portal i del sector. A més, el Servei de Formació Agrària imparteix cursos on-line a través de RuralCat i s'ha integrat a la comunitat l'entorn de treball i comunicació on-line dels grups de treball formats per professors, alumnes i personal administratiu de les 14 Escoles i Centres de Formació Agrària que depenen de la Generalitat. Durant els darrers mesos cal destacar la creació del nou sector temàtic dedicat al vaquí de llet i un espai obert a la participació anomenat Àlbum de fotos. Ben aviat els usuaris també podran escollir l'idioma de navegació pels continguts del portal, que incorporarà el castellà, l'anglès i el francès.