AJUTS | 11/07/2019  Ruralcat

Convocatòria per a desenvolupar una indústria competitiva, circular i baixa en carboni de l’Horizon 2020

Aquests ajuts aborden un seguit de reptes centrats en dos temes principals: l’economia circular i les indústries baixes i/o netes en carboni. La investigació i la innovació que implementaran aquestes dues prioritats contribuiran significativament a la modernització dels processos industrials i a les noves formes de dissenyar productes i models de negoci.

La data límit per a presentar les candidatures és el 05/02/2020

La data límit per a presentar les candidatures és el 05/02/2020

La naturalesa transversal de la convocatòria ha de conduir a una millor cooperació i integració entre sectors i cadenes de valor, tot afavorint els dos objectius principals. Alhora, els guanys ambientals, climàtics, econòmics i socials s’han de valorar amb perspectiva, a partir del cicle de vida complet, incloent-t’hi els processos de producció i reciclatge, materials i productes.

La convocatòria s’emmarca dins del programa de treball i finançament europeu 2018-2020 de l’Horizon 2020 que, amb un pressupost global de 77.000 milions d’euros, dedica grans esforços al finançament de la recerca, la innovació i la competitivitat. 

Destaquem les temàtiques següents:

ERA-NET en materials, donant suport a l’economia circular i als objectius de desenvolupament sostenible.
Pressupost: 15M €.

Innovació en matèries primeres per a l’economia circular: sistemes de processament, reutilització, reciclatge i recuperació sostenibles.
Pressupost: 40M €

Accions de suport a la política de matèries primeres per a l’economia circular – xarxa d’experts sobre matèries primeres fonamentals.

Pressupost: 3M €

Desenvolupar, implementar i avaluar un sistema de gestió d’informació de productes orientat a l’economia circular per a productes complexos al llarg del seu cicle de vida.

Pressupost: 15M €

La data límit per a presentar les candidatures és el 05/02/2020.

Font: Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Informació relacionada

El més llegit

Publicada la fitxa tècnica “Desherbatge mecànic dels cereals d’hivern amb la grada de pues flexibles”

L’Oficina de l’Agricultura de Precisió es renova amb un disseny més visual i nous continguts

Les dones representen el 40% de l’ocupació al sector agroalimentari català