INDÚSTRIA | 13/10/2005  Ruralcat

Llet Nostra obre una planta d'envasat amb capacitat per 60 milions de litres a l'any

La nova planta de Llet Nostra de Vic, propietat de sis cooperatives catalanes, té una capacitat d'envasament de 60 milions de litres anuals, ocupa 4.000 metres quadrats i ha suposat una inversió de 3,5 milions d'euros, segons ha explicat el president de Lleters de Catalunya, Xavier Tubert.

Productes de Llet Nostra

Font: Llet Nostra

Llet Nostra ha inaugurat la nova planta, nascuda de la remodelació de l'antiga d'Indústries Casellas, transformada en la seva totalitat. Tubert ha remarcat que gràcies a les noves instal·lacions és possible "fer un tercer torn, amb dues línies de producció". En la planta de Llet Nostra, que preveu la construcció d'una altra a Bescanó (Girona), treballaran unes trenta persones, conservant els antics vint treballadors de Casellas que tractava fins ara llet fresca. El fet d'iniciar l'envasat a Vic converteix a Llet Nostra en l'única marca de llet líquida a Catalunya que controla directament tot el procés que segueix el producte, des de la granja (nutrició, selecció genètica i tècniques de cura de vaques) fins al consumidor, passant pel transport, el procés d'elaboració i l'envasat de la llet. Fins a ara, Llet Nostra s'envasava a Ipalat, una planta d'envasament del País Basc creada amb una filosofia similar al projecte de l'empresa catalana.

Tecnologia punta i traçabilitat

Tubert ha destacat que la planta "és d'allò més avançat" tecnològicament i ja aplica els protocols de traçabilitat que seran obligatoris per la UE a partir de 2006. Segons les dades fetes públiques, Llet Nostra va tenir el 2005 un creixement de la producció d'un 25 per cent en relació amb l'any anterior, convertint-se en la cinquena marca més venuda a Catalunya. Actualment, integren Llet Nostra les cooperatives Lletera de Campllong (Gironès), Lletera de la Selva, Ramaders del Baix Empordà, Cadí (Alt Urgell), Lletera de Mollerussa i Comarca (Pla d'Urgell) i Agropecuària de Vallfogona de Ripollès. El conseller d'Agricultura, Antoni Siurana, ha lloat el projecte perquè ha assegurat que com el cas d'Ipalat, "ramaders i administració s'agafen de la mà". Respecte a la construcció de la factoria de Llet Nostra a Bescanó, Tubert ha assegurat que amb l'engegada de la planta de Vic "no tenim tanta pressió", a més de què s'han iniciat converses per a intentar solucionar "problemes burocràtics" existents fins a ara.