26 D¿OCTUBRE | 12/10/2005  Ruralcat

Jornada tècnica frutícola

El proper 26 d¿octubre, l¿Estació Experimental de Lleida (IRTA) organitza la desena jornada tècnica dedicada a la fruticultura.

Imatge del díptic informatiu

L¿acte pretén millorar les condicions tècniques dels productors de fruita. Amb aquest objectiu, la jornada frutícola d¿aquest any incidiran en tres aspectes:
  • Les característiques de les millors varietats que seran incloses en el Pla de Reconversió Varietal.
  • Donar a conèixer els resultats definitius dels assaigs de portaempelts de poma i pera. Els estudis s¿han centrat en els aspectes de producció, característiques organolèptiques i comportament en camp.
  • Anàlisi de l¿evolució i les tendències futures dels sistemes de formació en les noves plantacions.

Programa de les jornades

La primera ponència tindrà lloc a les 09.30 hores, a càrrec del Dr. Bernardo Royo, de l¿Universitat Pública de Navarra. L¿exposició girarà al voltant de l¿evolució dels sistemes de formació en fruticultura. Tot seguit, a les 10.20 hores, es realitzarà una exposició comentada de varietats de poma i pera. Els encarregats d¿impartir-la seran el Dr. Ignasi Iglesias, de l¿IRTA de Lleida, i el Sr. Joaquim Carbó, de l¿IRTA Mas Badia. A les 12.15 hores tindrà lloc una comunicació sobre els resultats dels assaigs, i les noves estratègies per incrementar el Russeting en la varietat de pera Conference. La xerrada serà a càrrec del Dr.Luis Asín, de l¿IRTA de Lleida, i el Sr. Pere Vilardell, de l¿IRTA Mas Badia. A continuació, els Drs. Ignasi Iglesias i Luis Asín exposaran l¿assaig sobre el portaempelt en poma i perer. A la tarda, tindrà lloc la visita als assaigs de la Finca de Mollerussa (Carretera de Torregrossa, km 3, Mollerussa). La jornada finalitzarà a les 17.30 hores. Per a més informació, podeu adreçar-vos al:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
IRTA-Estació Experimental de Lleida

Avda. Alcalde Rovira Roure, 192
25198 Lleida
Tel. 973 702 579
ricard.dalmau@irta.es