28 D¿OCTUBRE | 03/10/2005  Ruralcat

Tractament de dejeccions ramaderes a nivell d¿explotació

El proper 28 d¿octubre, l¿Escola de Capacitació Agrària de l¿Empordà, a la localitat de Monells, acull una jornada tècnica sobre el tractament de dejeccions ramaderes a nivell d¿explotació.

Imatge del díptic informatiu

Els productors agrícoles són conscients del problema que suposa la contaminació dels aqüífers per nitrats per a la salut de les persones i pels recursos naturals. Una de les alternatives per reduir el nitrogen dels sòls agrícoles és el tractament de residus dins de la pròpia explotació que els genera. La jornada tècnica es complementa amb la visita a plantes de tractament a nivell local per a entendre el seu funcionament i valorar la idoneïtat d¿implantar-les en les seves explotacions.

Programa de la jornada


A les 9.30 hores, el Sr. Jaume Boixadera, cap de la Secció d¿Avaluació de Recursos Agraris del DARP, analitzarà la situació actual de la gestió de les dejeccions ramaderes a Catalunya i les alternatives per a gestionar-ne els excedents. Tot seguit, a les 10.30 hores tindrà lloc una descripció dels principals mètodes de tractament de les dejeccions ramaderes, els tipus de plantes de tractament i les consideracions prèvies per escollir una alternativa o una altre. El ponent serà el Sr. Sergi Latres, tècnic de l¿Agència de Residus de Catalunya. A les 11.45 hores es realitzarà la presentació d¿un panell on s¿exposaran els diferents tractaments per part d¿empreses i enginyeries especialitzades. Entre aquestes entitats trobem Gesqua S.A., Comercial Novellas, Sersa, Westfalia i Separator Iberica, S.A., i, per últim, Lallemand S.A. La jornada matinal finalitzarà de la mà del Sr. Josep Guix, coordinador dels Serveis Territorials del DARP a Girona. Per la tarda, a partir de les 16.15 hores tindran lloc les visites tècniques a l¿explotació de vaquí de llet de Campllong, i a Can Frigola de Sant Climent de Peralta. La primera visita tindrà com a guia al Sr. Xavier Codina, gerent de Can Feliu, mentre la segona serà a càrrec de la Sra. Maria Llorens, tècnica de SEARSA. La jornada és gratuïta, però cal confirmar l¿assistència, ja sigui per telèfon o a través del correu electrònic. Per a més informació, podeu adreçar-vos a:
Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Escola de Capacitació Agrària de l¿Empordà

Finca Camps i Armet, s/n
Monells (Baix Empordà)
Tel. 972 630 123
jmmartin@gencat.net