FERTILITZACIÓ | 03/10/2005  Ruralcat

El Pla d'adobatge ja es troba a ple funcionament a RuralCat

El portal RuralCat continua ampliant els seus serveis amb una nova eina que permet que el càlcul de la fertilització d'una explotació sigui més senzill i acurat. Es tracta del Pla d'adobatge, que es va presentar a la Fira de Sant Miquel, a Lleida.

Moment de la presentació de l'eina de Pla d'adobatge

Moment de la presentació de l'eina de Pla d'adobatge. Foto: Cristian Añó Frohlich

Un dels aspectes més rellevants de la nova eina és que permet calcular la recomanació d'adobatge nitrogenat per a cada parcel·la d'una mateixa explotació amb el producte triat per l'agricultor. A més, el Pla d'adobatge també dóna les indicacions dels requeriments de fòsfor i potassi, tenint en compte l'adobatge nitrogenat triat i les dades de les anàlisis de sòl, en cas de disposar-ne. Cal destacar que des de la seva presentació prop de 20 persones ja han fet servir el Pla d'adobatge per realitzar els càlculs de fertilització de les seves explotacions.

Com s'accedeix a l'eina de Pla d'adobatge?

El Pla d'adobatge només és accessible des de la part interna de RuralCat. Per entrar a aquesta secció del portal només cal inscriure's com a membre de RuralCat, un procés senzill i gratuït, que a més permet gaudir d'altres serveis com les alertes fitosanitàries i les recomanacions de reg al mòbil o al correu electrònic personal o rebre setmanalment les principals novetats del portal. Per facilitar l'accés al Pla d'adobatge, RuralCat ha habilitat dos camins:
  • E-gestió: al menú lateral esquerre del portal, des de l'apartat Eines de fertilització: Pla d'adobatge d'aquesta opció.


  • Fertilització: a la secció Serveis de la banda dreta del portal, on pots consultar una completa informació sobre la Fertilització i entrar a l'eina mitjançant el primer punt del menú, Eines per a la fertilització.

I si tinc cap pregunta?

Si es presenta qualsevol dubte sobre el funcionament de l'eina o alguna qüestió en l'aplicació d'adobs, RuralCat posa a disposició l'adreça de correu electrònic fertilitzacio@ruralcat.net per adreçar les consultes als experts en el tema.

La presentació a la Fira de Sant Miquel

Prop de 70 persones van assistir a la presentació del Pla d'adobatge, on les enginyeres Núria Ubach i Maria Rosa Teira, de la Universitat de Lleida i autores de l'eina, van mostrar les possibilitats i prestacions de la nova aplicació, accessible des de RuralCat. A l'acte també hi va assistir Salvador Puig, Director General de Producció Agrària, Innovació i Indústries Agroalimentàries, que va destacar l'esforç del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per afavorir el desenvolupament tecnològic al camp català i facilitar la feina de l'agricultor.