24 DE NOVEMBRE | 28/09/2005  Ruralcat

Jornada Epidemiològica de l'Encefalopatia Espongiforme Bovina

El proper 24 de novembre, la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acull una jornada tècnica sobre epidemiologia de l'encefalopatia espongiforme bovina (EEB).

Imatge del cartell informatiu

L'EEB és una malaltia que ha tingut un gran impacte en els últims anys. El coneixement de la epidemiologia és clau per entendre millor la presentació i evolució d'aquestes malalties. Així, es podrà determinar quins animals afecten, com s'afecten i el motiu. En aquesta jornada es revisarà l'epidemiologia al Regne Unit, país on es va originar el mal de Creutzfeldt-Jakob, a França i Portugal. Aquests dos últims casos presenten una situació semblant a la catalana i altres comunitats autònomes de l'Estat espanyol.

Programa de la jornada


La inauguració de l'acte tindrà lloc a les 9.30 hores, a càrrec del Sr. Eduard Mata, de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). A les 10.00 hores començarà una taula rodona sobre la situació de l'EEB a Europa. El coordinador del debat serà el Sr. Joaquim Ordeig, de la Direcció General de Sanitat i Protecció del Consumidor de la Comissió Europea. A la xerrada també hi participarà el Sr. John Whilesmith, del Laboratori Veterinari Central de Weybridge-Surrey, que parlarà de la l'estat actual de l'encefalopatia espongiforme al Regne Unit. La taula rodona continuarà a les 11.30 hores amb una exposició del cas portuguès. El ponent serà el Sr. Virgilio Almeida, de la Universitat Tècnica de Lisboa. Posteriorment, el Sr. Didier Calavas, del Laboratori d'Estudis i Recerca en Patologia Bovina i Higiene de les Carns de França, reflexionarà sobre la situació de la malaltia al seu país. Després de dinar, a les 15.00 hores, serà el torn del Sr. Juan José Badiola, del Centre Nacional de Referència per les Encefalopaties Espongiformes Transmissibles, que parlarà de l'EEB a Espanya. El Sr. Jordi Casal, de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, exposarà el cas català, i el Sr. Manuel Barros, de la Conselleria de Política Agroalimentaria i Desenvolupament Rural de la Xunta de Galicia, farà el mateix amb el cas gallec. Està previst que la jornada finalitzi a les 17.00 hores amb el parlament del Sr. Salvador Puig, Director General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del DARP, i Mariano Domingo, del Centre de Recerca en Sanitat Animal. Per formalitzar la inscripció és necessari omplir el formulari que trobareu a través de la Web de la Secretaria Per a més informació, podeu adreçar-vos a:
Suport Serveis
Calvet, 30 entre.2
08021 Barcelona
Tel. 93 2017571 ¿ Fax. 93 2019789
secretaria@suportserveis.com