VI | 14/08/2019  Ruralcat

Es preveu una verema amb una qualitat sanitària òptima

Segons els serveis tècnics de l’INCAVI i dels Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen catalanes, la verema arriba amb una mica de retard respecte els darrers anys i de quantitat igual o una mica superior a la mitjana.

La verema arriba amb una mica de retard respecte els darrers anys

La verema arriba amb una mica de retard respecte els darrers anys

La verema d’aquest 2019 es preveu, de manera general i a totes les denominacions d’origen, de quantitat igual o una mica superior a la mitjana, excepte en aquelles zones que han sofert danys greus per l’onada de calor del mes de juny. 

De fet, del 25 al 30 de juny, les altes temperatures van afectar parcel·les vitícoles situades a les comarques al Priorat, Ribera d’Ebre, Alt Empordà i Terra Alta i en casos puntuals del Bages. Les pèrdues de producció més importants ha estat en vinyes joves d’aquestes zones, de menys de 15 anys i amb poca retenció hídrica al sòl. La varietat més afectada ha estat la carinyena.

Segons els serveis tècnics de l’INCAVI i dels Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen catalanes, la verema arriba amb una mica de retard respecte els darrers anys. Per zones vitícoles, a la subzona de Raimat de Costers del Segre ja han començat a collir el 8 d’agost. Al Penedès i a la a la Ribera d’Ebre es començarà a collir entre el 15 i el 20 d’agost, principalment chardonnay i pinot noir. La DO Tarragona preveu un retard d’entre 7 i 10 dies, començant a collir chardonnay el 15 d’agost i macabeu cap al 25 d’agost. A la resta de Denominacions d’Origen es generalitzarà l’inici de la verema la primera setmana de setembre i s’allargarà fins a mitjans o finals d’octubre amb les varietats més tardanes.

Pel que fa la qualitat sanitària del raïm, aquesta és òptima. Les condicions meteorològiques han fet que les afectacions de míldiu, oïdi i corc del raïm hagin sigut molt baixes, gairebé inexistents.

Caldrà estar amatent en les precipitacions del mes d’agost i setembre, que poden incidir en el volum final de producció, però a hores d’ara es pot afirmar que la collita tindrà uns valors similars a la mitjana a la mitjana.

Font: DARP

Informació relacionada