DENOMINACIONS D'ORIGEN | 07/09/2005  Ruralcat

La DOQ Vi del Priorat celebra el seu 50è aniversari al Japó

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, ha presidit l¿acte de commemoració del 50è aniversari de la Denominació d¿Origen Qualificada Vi del Priorat, que ha tingut lloc al Restaurant Sant Pau, de la cuinera Carme Ruscalleda, a Tòquio.

Siurana, Ruscalleda i els altres participants de l'acte

Font: EFE

Siurana ha incidit en la rellevància d¿aquest acte tenint en compte ¿la gran tradició existent a Japó per la cultura gastronòmica, per la qual cosa resulta molt important que la cuina i els vins catalans siguin ben rebuts al país nipó¿. Una prova d'aquesta acceptació és, tant l¿establiment de Carme Ruscalleda al Japó com els vins del Priorat i la resta de productes vitivinícoles catalans presents al mercat. Durant la celebració, s¿han exposat les característiques dels vins del Priorat, a càrrec del prestigiós productor de vins, Álvaro Palacios, i seguidament hi ha hagut una degustació de vins acompanyats de les propostes gastronòmiques de Carme Ruscalleda. Els assistens van poder provar les varietats dels Cellers de Alvaro Palacios, S.L., Bodegas Pinord, S.A., del Pont, S.L., Joan Simó, S.C.P., Mas Doix, S.L., Mas Garrian, S.L., Vall-Llach, S.L., Scala Dei, S.A., Fuentes, S.L., de Porrera, S.L., Clos Figueras, S.L., Clos Mogador, S.C.P., De Muller, S.A., Genium Celler, S.L., Mas Igneus, S.L., Mas Martinet, S.L., Masia Duch, S.L., Noguerals, S.C.P., Pasanau Germans, S.L., Sangenís i Vaqué, S.L., Vinícola del Priorat, S.C.C.L., Viticultors del Priorat, S.L. i Viticultors Mas d'En Gil, S.L. El Consell Regulador Priorat ha estat representat, entre altres, pel seu president, Salustià Álvarez, Ricard Pasanau i el secretari, Rodolfo Basualdo.

Inversions catalanes al Japó


Prèviament a la commemoració, el conseller ha visitat les oficines del Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA) a Tòquio, que facilita a empreses catalanes l¿assessorament i les gestions necessàries per contactar amb el mercat japonès. Més tard, també ha visitat la seu del Centre d'Innovació i Desenvolupament de Catalunya (CIDEM), que vol promoure i captar inversions empresarials i la implantació d¿empreses japoneses a Catalunya. Siurana ha remarcat que ¿Catalunya té una situació logística molt important per a les empreses, ja que es troba a cavall entre Europa i el Nord d¿Àfrica, i que pot ser determinant per a les inversions nipones¿. Segons el CIDEM, per als japonesos, Catalunya té personal molt qualificat i resulta clau establir una estreta relació entre Àsia i Catalunya. El conseller també ha participat en un dinar amb l¿Associació Japonesa d¿Amistat amb Catalunya. A més, el conseller Siurana ha presentat a l¿ambaixador d¿Espanya al Japó, Francisco Javier Conde de Saro, les possibilitats dels productes alimentaris catalans en el mercat asiàtic. A aquesta exposició hi han assistit el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, representants del Consell Regulador de la DOQ Priorat, Carme Ruscalleda i una delegació de diputats del Parlament de Catalunya, encapçalada pel president de la Comissió d¿Agricultura i exconseller, Josep Grau.

Activitats finals


La delegació catalana al Japó ha aprofitat l'estada a Tòquio per visitar el Mercat Majorista del Peix, un dels més importants del món, on ha presenciat la subhasta del peix i s¿ha reunit amb els seus màxims responsables. Posteriorment Siurana s¿ha traslladat a l¿Expo Aichi 2005, a Nagoya, per assistir a una missió comercial multisessió al Pavelló Espanyol amb el COPCA, la Fundació Barcelona Promoció, la Casa Asia i els Ports de Barcelona i Tarragona, com a protagonistes.