ADMINISTRACIÓ | 28/08/2005  Ruralcat

El conseller Siurana presenta a Lleida el projecte de la nova seu del DARP

El conseller d¿Agricultura, Antoni Siurana, ha presentat a l¿alcalde de Lleida, Àngel Ros, el projecte bàsic de la nova seu del DARP. El projecte implica obres de reforma de l¿antiga caserna d¿Artilleria de Gardeny i contempla una superfície resultant de 2.475 metres quadrats.

Moment de la presentació amb el conseller Antoni Siurana i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros

Moment de la presentació. Font: DARP

Durant l¿acte a l¿ajuntament de Lleida, el conseller Siurana ha explicat que es tractarà de rehabilitar l¿edifici aprofitant els actius constructius existents i incorporant noves tecnologies de construcció i instal·lacions. El responsable d'Edificis i Equipaments del Departament, l'arquitecte Lluís Estefanell, ha explicat que "es tracta d'una aposta per la sostenibilitat i per això s'instal·laran panells solars, una cobertura vegetal i altres aïllants". Tant el conseller Siurana com l¿alcalde Ros han coincidit en què la nova seu serà un revulsiu per a la dinamització del turó de Gardeny, i que exercirà de pol d¿atracció de noves empreses i d¿impuls de nous projectes agroalimentaris en aquest indret estratègic de la capital lleidatana. El conseller considera que cal avançar per aconseguir una Administració més pròxima, de serveis als ciutadans i al sector, que superi els greuges territorials fins ara existents i que suposi un nou impuls per al sector agroalimentari. En aquesta línia, la seva ubicació a Lleida palesa l¿estreta vinculació d¿aquestes comarques amb el món agrari i ve justificada també per la voluntat d¿esdevenir l¿enllaç entre el món rural i l¿urbà i pel fet que s¿hi estan desenvolupant grans projectes com ara el canal Segarra-Garrigues, el Parc Tecnològic Agroalimentari de Gardeny i la millora en la xarxa de comunicacions amb el TGV i el proper aeroport.

Descentralització de l'Administració catalana

Aquesta és la primera conselleria del govern de la Generalitat situada fora de la capital catalana, el que representa el primer pas d¿una de les apostes de l¿actual administració catalana per a la seva descentralització i racionalització. El pressupost d¿execució material de l¿obra s¿estima en 4.200.000 euros i el termini d¿execució és de vuit mesos. Segons el calendari previst, la redacció del projecte estaria enllestida el proper mes de novembre i l¿obra s¿adjudicaria al desembre per iniciar-la el gener de 2006 i finalitzar-la entre setembre i octubre del mateix any. Posteriorment, en una segona fase, es preveu rehabilitar una construcció contigua com a edifici polivalent amb sales d¿actes i conferències, a més d¿altres serveis. A més, l'alcalde de Lleida ha informat que l'ajuntament s'encarregarà de rehabilitar l'entorn de la muntanya de Gardeny i els seus accessos i que es construirà un aparcament subterrani.