CONCURS CONFITURES | 23/04/2010  Gastroteca/AlimenCat

Premi internacional per a una melmelada catalana

El Museu de la Confitura de Torrent, amb la seva melmelada de cumquats ha rebut la Medalla d'Or d'un prestigiós concurs anglès. El guardó, atorgat en el Dalemain Marmalade Festival, va acompanyat del dret automàtic a distribució del producte a Fortnum & Manson, de Londres.

melmelada

Melmelada de cumquat. Font: Museu de la Confitura de Torrent.

 

Els productes del Museu de la Confitura de Torrent, al Baix Empordà, són de distribució molt limitada. Es poden adquirir al museu, on també són confeccionats i on s'imparteixen tallers d'aquesta artesania, o es troben a hotels i a botigues amb dret exclusiu de venda. A l'obrador-botiga també hi ha en exposició una mostra de confitures i melmelades de tot el món.
 
El museu confecciona un centenar llarg de productes diferents, classificats segons el criteri anglès: melmelada si es fa d'un cítric, confitura si es fa de qualsevol altre producte com maduixes o tomàquets, i gelea quan es tracta de l'essència de la fruita, un cop bullida i colada, com és el cas de la gelea de roses. El cumquat, per tant, és melmelada perquè pertany al primer grup. Aquest centre artesà empordanès va celebrar mesos enrere el seu cinquè aniversari. Amb motiu de la celebració, Georgina Regàs, la seva impulsora, va crear una confitura de llimona amb cava en record d'aquell llimoner que tenia al pati de casa amb el qual va començar, tres dècades enrere, a conrear aquesta pràctica artesana.