Curs del Tast de raïm
L'Associació Catalana d'Enòlegs (ACE) organitza, el proper 12 de setembre, un curs teòric i pràctic de tast de raïm a Vilafranca del Penedès. Es limitarà el nombre d'assistens a 40 persones.
El curs incidirà en la importància del procès d'avaluació del raïm a la vinya. Per això, les classes estan destinades als professionals que vulguin produir vins de qualitat. L'anàlisi del raïm respon a l'exigència de valorar la seva qualitat enòlogica, tan des del punt de vista víticola com enològic. Aquesta tècnica representa una metodologia complementària a l'análisi físico-química del raïm (sucre, acidesa, i maduresa fenòlica, entre d'altres). Amb una adequada interpretació dels resultats és possible establir el moment òptim de la collita del raïm en funció dels objectius de la producció. El curs consta de dos mòduls de 4 hores cada un, i serà impartit per Laurent Dulau, enginyer de l'Institut Cooperatiu del Vi (ICV). L'exposició es farà en castellà. L'horari del curs és: De les 9:00 a les 13:00 hores (Matí) i de les 15:00 a les 19:00 hores (Tarda). Les places són limitades, màxim de 40 persones, i es tindrà en compte l'ordre d'arribada de les sol·licituds. El curs no es realitzarà si el número d'inscrits no supera les 35 persones. La inscripció al curs, la podran realitzar els associats del 20 de juliol al 2 de setembre de les 9 a les 14 hores. La secretaria de l'ACE romandrà tancada per vacances de l'1 al 21 d'agost. Del 22 d'agost al 2 de setembre s'obrirà les inscripcions pels no associats. La inscripció es considera formalitzada un cop enviada la butlleta d'inscripció, que ve adjunta al tríptic informatiu, omplerta juntament amb el comprovant de pagament. Per a més informació, adreçeu-vos a:
Associació Catalana d'Enòlegs
Secretaria
Centre Àgora, Pol. Dolmenys II
08720 Vilafranca del Penedès
Tel. i Fax. 93 891 25 50
enoace@teleline.es