Es crea l'Oficina d'Exportació de la Carn d'Espanya
Aquest centre impulsarà les exportacions càrnies espanyoles, millorarà la competitivitat internacional de la producció de carn estatal, i agilitarà els tràmits per a l'exportació. També assessorarà les empreses en matèria de comerç exterior.
Font: DARP
Els presidents de l'Associació d'Indústries de la Carn d'Espanya (AICE), Martín García, i la Federació Catalana d¿ Indústries de la Carn (FECIC), Jaume Blancafort, han tingut un paper destacat en la creació d'aquest organisme. En la seva constitució també hi han participat els dirigents de l'Associació Professional de Sales d' Especejament i Empreses Càrnies (APROSA-ANEC), Carlos Torres, i la Fundació del Pernil Salat, Antonio Rierol. L'Oficina d'Exportació de la Carn d'Espanya culmina un dels punts inclosos en el Pla de Foment i Promoció de Mercats per a les produccions ramaderes proposat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Aquesta iniciativa potenciarà les possibilitats d'exportació dels productes carnis estatals a mercats importants com els d'Estats Units o Japó. A més, coincideix amb l'obertura de països com Brasil, Mèxic, Cuba o Argentina i les bones perspectives de mercat respecte Xina o Malàsia. En aquest sentit, el MAPA està preparant una sèrie de noves mesures. D'una banda, l'establiment d'una llista única d'establiments autoritzats per a l'exportació. D'altra banda, amb la posada en marxa d¿un únic centre per a la sol·licitud dels certificats d'exportació, es simplificaran els tràmits necessaris per l'activitat exportadora de les empreses. Espanya va exportar l'any 2004 un total de 457.437 tones de carns de porcí (un 14,3% de la producció nacional), 158.217 tones de boví (un 22,1% del total) i 21.153 tones de carns d¿oví (9%).