Es crea un web per difondre el marcatge i etiquetatge de l'ou
L'Organització Interprofessional de l'Ou i els seus Productes (Inprovo), en col·laboració amb la Unió Europea i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), han creat un web per donar a conèixer els detalls del marcatge i l'etiquetatge de l'ou.
Una imatge del web. Font: INPROVO
Inprovo ha matisat que el consumidor pot conèixer la forma en què s'indica la criança de les gallines ponedores, el país d'origen dels ous i el nombre distintiu del productor. A més, el web (www.huevo.org) també recull la informació que apareix en l'etiquetatge dels envasos d'ous, així com la categoria de qualitat, la classe segons el seu pes (XL, L, M o S), el nombre d'ous en cada estoig, la data de consum preferent, la forma de criança de les gallines, un consell d'emmagatzematge, el nom o raó social del productor i el codi del centre d'embalatge. La composició de l'ou, el procés de selecció, classificació, envasat i etiquetatge o la quantitat d'ous consumits a les llars espanyoles també apareixen en aquesta pàgina d'Internet, en la qual, a més, es detallen els aspectes nutritius de l'ou.