El DARP presenta la novedosa campanya sobre productes agroalimentaris catalans
La Generalitat i el sector agroalimentari català han signat un acord per tal de promocionar i donar a conèixer, a partir de la tardor, els productes autòctons que compten amb distintius d'origen i qualitat.
Signatura del conveni per endegar la campanya de promoció dels productes agroalimentaris catalans. Font: DARP
Amb aquesta campanya es donaran a conèixer els productes agroalimentaris catalans amb Denominació d'Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP). La iniciativa neix amb l'ambició de sumar-se a la modernitat i a la referència que té la cuina catalana aquí i arreu, amb el missatge que la cuina és el motor dels productes catalans, dels productes que tenim pròxims. Per primera vegada, la Generalitat i el propi sector agroalimentari català inicien una campanya publicitària basada en espots televisius, anuncis en premsa i revistes, panells exteriors, informació al punts de venda, i altres materials de promoció (adhesius, fulletons,¿). La Generalitat de Catalunya, a través del DARP, porta a terme una política de qualitat agroalimentària basada en la competitivitat per a la qualitat que contribueix a la territorialitat de les produccions, a la fixació de la població en el territori i a la redistribució de l¿activitat econòmica. D'aquesta manera, es pretén oferir una imatge de Catalunya com a país d'origen de productes de qualitat.
Les DOP i IGP i la Federació Catalana de Productors d'Aliments de Qualitat
Les DOP i IGP són gestionades pels Consells Reguladors, corporacions de dret públic que tenen com a finalitat la representació, la defensa, la garantia i la promoció dels aliments amb aquest distintiu. Els Consells Reguladors de les DOP i les IGP estan tots associats en la Federació Catalana de Productors d'Aliments. D'una banda, a Catalunya hi ha 8 productes emparats per una DOP:- Avellana de Reus
- Arròs del Delta de l¿Ebre
- Formatge de l¿Alt Urgell i La Cerdanya
- Oli Garrigues
- Mantega de l¿Alt Urgell i la Cerdanya
- Oli de la Terra Alta
- Oli del Baix Ebre-Montsià
- Oli Siurana
- Calçot de Valls
- Clementines de les Terres de l¿Ebre
- Llonganissa de Vic
- Patates de Prades
- Pollastre i Capó del Prat
- Poma de Girona
- Torró d¿Agramunt
- Vedella dels Pirineus Catalans