L'avicultura de carn alternativa a Espanya, en expansió
El MAPA ha presentat un estudi realitzat sobre el sector de l'avicultura de carn alternativa a Espanya, la producció i consum de la qual no han deixat d'augmentar en els últims anys.
Aquest sector engloba els sistemes de criança de pollastre i gall dindi en sistemes més extensius i amb característiques diferenciades en matèria de qualitat del producte final, benestar animal i sostenibilitat, així com la criança d'altres espècies com les aus ecològiques, el capó i la pularda, l'ànec per a la producció de carn, les palmípedes per a producció de foie, així com la guatlla, la perdiu, el faisà, el colomí i l'estruç. Segons l'estudi, l'evolució de la demanda d'aquest tipus de productes a Europa i a Espanya i el grau de desenvolupament que ha arribat a el sector en els països del nostre entorn, indiquen que és possible una expansió de la producció per a satisfer aquestes demandes tant interiors com exteriors. D'acord amb les dades de l'estudi, la producció avícola de carn alternativa i ecològica a Espanya s'estima que va ascendir en l'any 2004 a 88.092 tones, fet que suposa al voltant del 7% de la producció avícola de carn total. Respecte a les Comunitats Autònomes, entre les cinc primeres en producció total de carn d'au es troben les tres primeres en producció avícola alternativa, que són per ordre d'importància Catalunya, Galícia i Castella-Lleó. A més, en aquest estudi s'esmenten una sèrie de suggeriments sobre possibles canvis que seria necessari realitzar com el suport als productors i la promoció del consum, així com la posada en marxa d'iniciatives orientades a fomentar un adequat desenvolupament del sector nacional.