INFRAESTRUCTURES | 29/06/2005  Ruralcat

Via lliure per construir la xarxa secundària del Segarra-Garrigues

La signatura de la compra-venda de drets de crèdit sindicada, permetrà executar les obres de concentració parcel·lària i la redacció dels projectes, així com l'execució, explotació i manteniment de la xarxa de distribució del Sistema Segarra-Garrigues, contractats per Regsega.

Imatge de la signatura. Font: DARP

Un moment de la signatura. Font: DARP

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Antoni Siurana, ha presidit a la Cambra de Comerç de Tàrrega, aquest acte de signatura per part d'Aigües del Segarra Garrigues, SA (ASG). L'operació ha estat assegurada per Caja Madrid, Dexia Sabadell Banco Local, La Caixa, BBVA i Banc de Sabadell, i permetrà dur a terme el finançament de la construcció, explotació i manteniment de la xarxa secundària de regadiu del canal Segarra-Garrigues. També permetrà realitzar com les obres corresponents de la concentració parcel·lària, que transformarà en regadiu més de 70.000 hectàrees, en benefici de 16.000 regants de 66 municipis de les comarques de La Noguera, El Segrià, El Pla d'Urgell, L'Urgell, La Segarra i Les Garrigues. El pressupost total de l'obra s'eleva a 924 milions d'euros, IVA exclòs. Aigües del Segarra Garrigues, SA (ASG), està integrada per FCC Construcción, Acsa Agbar Construcción, COPCISA, COPISA, Constructora Pirenaica. Benito Arnó e Hijos, Áridos Romà, Constructora de Calaf, José Antonio Romero Polo, M y J Grúas, Aquàlia i Sorea. Segons el conseller Siurana, el Sistema Segarra-Garrigues és un dels projectes hidràulics més importants duts a terme a Catalunya i està destinat a convertir en regadiu una gran part dels actuals cultius de secà de les Terres de Lleida. La seva construcció permetrà regar 70.000 noves hectàrees en una zona de llarga tradició agrícola on habiten més de 200.000 persones, a partir de l'increment de la capacitat de regulació del riu Segre, proporcionat per l'embassament de Rialb i pel futur embassament de l'Albagés. Més de 16.000 regants de la zona que en aquests moments exploten uns recursos naturals amb una baixa productivitat per manca d'aigua, es beneficiaran del regadiu. El president d'ASG, Jaume Regany, ha destacat la importància d'aquest acte per les comarques de Lleida, i de forma molt especial per Tàrrega, ja que a la transcendència de la construcció del canal cal sumar-hi el fet que ASG s'ubicarà a la ciutat. Regany ha explicat en aquest punt que "aquesta no és una empresa que es deslocalitza, ja que venim aquí amb la voluntat de romandre-hi molts anys". El conseller Antoni Siurana també ha explicat que la signatura de l'operació financera realitzada avui és un fet de gran transcendència per a les comarques de Ponent i per a tot Catalunya. Finalment, el conseller ha previst un termini aproximat d'uns 7 anys per a la finalització total del canal.

Siurana explica al Parlament el projecte del canal Segarra-Garrigues

El Conseller explica avui dijous, dia 30 de juny, davant el ple del Parlament quin és el capteniment del Govern català respecte del projecte hidràulic del canal Segarra-Garrigues.