INVESTIGACIÓ PRÉSSEC | 27/04/2010  RuralCat

Un grup de científics aconsegueix seqüenciar el genoma del préssec

Un grup de científics nord-americans, espanyols, xilens i italians han aconseguit seqüenciar el genoma del préssec. La seqüència trobada té més de 27.000 gens i va ser publicada a començaments d'aquest mes per la Iniciativa Internacional del Genoma del Préssec. Aquesta fita no només ajudarà a millorar la qualitat del préssec sinó que també contribuirà a la d'altres fruites de la mateixa família.

préssec042610supral

 

Aquest descobriment farà possible millorar característiques del préssec com el seu sabor i la seva resistència a les malalties. Però també beneficiarà a les investigacions sobre altres fruites com les mores, pomes, maduixes, prunes, els gerds i els cítrics i els arbres de la família Rosaceae com els ametllers i els castanys ja que, per exemple, el codi de l'ADN que determina la maduració o el que controla el seu suc és el mateix en moltes plantes. Tal i com ha declarat Dorrie Main, professora d'informàtica del Departament d'Horticultura de la Universitat de l'Estat de Washington, aquesta troballa "estalviarà, literalment, anys de treball als científics". Segons la investigadora, la seqüència, aconseguida després de tres anys de feina, és d'alta resolució i els seus resultats són d'alta qualitat, encara que s’utilitzés una tècnica antiga.
 
El genoma del préssec, que conté 230.000 parells de bases, és relativament petit en comparació amb el del blat de moro, que en conté 2.000 milions. Malgrat això, Bryon Sosinski, professor d'horticultura de la Universitat Estatal de Carolina del Nord, ha declarat que es tracta d'una de les millors seqüències genètiques aconseguides al món vegetal i que "serà de gran utilitat".
 

 

Informació relacionada