DEL 26 DE SETEMBRE AL 25 D'OCTUBRE | 12/06/2005  Ruralcat

VI Curs Internacional en Tecnologia de Productes Carnis

Els mesos de setembre i octubre Monells (Girona) acull aquest curs que té per objectiu donar formació integral de la cadena de la carn, des de la genètica i la producció animal fins l'envasat i la comercialització dels productes.

Escorxador

Aquesta acció formativa va a càrrec del Centre de Competència Tecnològica en Productes Transformats de la Carn (CECOC-PTC), i s'impartirà a les instal·lacions de l'IRTA a la població gironia, del 26 de setembre al 25 d'octubre de 2005. El curs internacional, de 157'5 hores lectives, té una durada de 21 dies (repartits en 5 setmanes naturals) i està distribuït en cinc moduls, que podran ser cursats conjuntament o de forma independent. El 45 per cent de les hores lectives del curs són pràctiques. El programa del curs és el següent: - MÒDUL I: Curs d'Innovació en Sacrifici i d'Especejament. Qualitat Tecnològica de la Carn (Del 26 al 30 de setembre)

  1. Factors genètics, nutricionals, i ante-mortem que influeixen en la qualitat de la canal i de la carn.
  2. Avaluació de la qualitat de la canal.
  3. Noves tecnologies per a la mesura on-line de la composició de peces i talls comercials i la seva qualitat. Estat actual a Europa.
  4. Tractament post-mortem de les canals.
  5. Composició de la carn: greix, múscul i composició nutricional.
- MÒDUL II: Jornada de Qualitat i Seguretat Alimentària (Dies 30 de setembre i 3 d'octubre)

  1. Legislació
  2. Conceptes de Seguretat Alimentària
  3. Aplicació del sistema APPCC al sector carnis
  4. Implementació del sistema APPCC
- MÒDUL III: Curs de Tecnologia de Productes Carnis Frescs i Cuits (sobre la base de carn de porc) (Dies 3, 4, 5, 6, 7, 10 i 11 d'octubre)

  1. Additius a la indústria càrnia
  2. Tecnologia de productes frescs
  3. Tecnologia de productes cuits
  4. Envasats
  5. Higiene, neteja i desinfecció
  6. Microbiologia de la carn fresca i de productes elaborats
  7. Seguretat abiòtica
  8. Avaluació sensorial
- MÒDUL IV: Curs de Traçabilitat en la Indústria Càrnia (Dies 13 i 14 d'octubre)

  1. Base legislativa i codificació. Exemple de vaquí de carn
  2. Aplicació pràctica en la indústria de productes transformats del porc
  3. Demostracions d'aplicacions informàtiques
- MÒDUL V: Curs de Tecnologia de Productes Carnis Crus-Adobats i Salaons (Dies 17, 18, 19, 20, 21, 24 i 25 d'octubre)

  1. Procés d'elaboració de salaons
  2. Procés d'elaboració d'embutits crus adobats
  3. Cultius iniciadors de la fermentació
  4. Budells d'embutits
  5. Control de maduració
  6. Assecadors
  7. Afectació de producte en la maduració
Si voleu més informació o realitzar la inscripció podeu contactar amb:
Dr. Xavier Felipe
E-mail:Xavier.Felipe@irta.es
Telf: 972 63 00 52
Fax. 972 63 03 73

Informació relacionada