VI Curs Internacional en Tecnologia de Productes Carnis
Els mesos de setembre i octubre Monells (Girona) acull aquest curs que té per objectiu donar formació integral de la cadena de la carn, des de la genètica i la producció animal fins l'envasat i la comercialització dels productes.
Aquesta acció formativa va a càrrec del Centre de Competència Tecnològica en Productes Transformats de la Carn (CECOC-PTC), i s'impartirà a les instal·lacions de l'IRTA a la població gironia, del 26 de setembre al 25 d'octubre de 2005. El curs internacional, de 157'5 hores lectives, té una durada de 21 dies (repartits en 5 setmanes naturals) i està distribuït en cinc moduls, que podran ser cursats conjuntament o de forma independent. El 45 per cent de les hores lectives del curs són pràctiques. El programa del curs és el següent: - MÒDUL I: Curs d'Innovació en Sacrifici i d'Especejament. Qualitat Tecnològica de la Carn (Del 26 al 30 de setembre)
- Factors genètics, nutricionals, i ante-mortem que influeixen en la qualitat de la canal i de la carn.
- Avaluació de la qualitat de la canal.
- Noves tecnologies per a la mesura on-line de la composició de peces i talls comercials i la seva qualitat. Estat actual a Europa.
- Tractament post-mortem de les canals.
- Composició de la carn: greix, múscul i composició nutricional.
- Legislació
- Conceptes de Seguretat Alimentària
- Aplicació del sistema APPCC al sector carnis
- Implementació del sistema APPCC
- Additius a la indústria càrnia
- Tecnologia de productes frescs
- Tecnologia de productes cuits
- Envasats
- Higiene, neteja i desinfecció
- Microbiologia de la carn fresca i de productes elaborats
- Seguretat abiòtica
- Avaluació sensorial
- Base legislativa i codificació. Exemple de vaquí de carn
- Aplicació pràctica en la indústria de productes transformats del porc
- Demostracions d'aplicacions informàtiques
- Procés d'elaboració de salaons
- Procés d'elaboració d'embutits crus adobats
- Cultius iniciadors de la fermentació
- Budells d'embutits
- Control de maduració
- Assecadors
- Afectació de producte en la maduració
Dr. Xavier Felipe
E-mail:Xavier.Felipe@irta.es
Telf: 972 63 00 52
Fax. 972 63 03 73